Kostbar smell. ? Jeg stolte på bilisten som blinket til høyre, det skulle jeg aldri gjort, sier Liv Moen. Nå advarer hun andre bilister mot å stole blindt på signalene til andre bilister. Foto: Iris Lyngmo, an.no/ANB
Kostbar smell. ? Jeg stolte på bilisten som blinket til høyre, det skulle jeg aldri gjort, sier Liv Moen. Nå advarer hun andre bilister mot å stole blindt på signalene til andre bilister. Foto: Iris Lyngmo, an.no/ANB

Lurt av blinklys - må betale skaden selv

Forsikringsselskapet mener Liv har all skyld etter at bilen ble kondemert.

Liv Moen kolliderte etter å ha blitt lurt av blinklyset til en annen sjåfør. Politiet mener hun er uten skyld, men forsikringsselskapet mener hun må ta regningen.

– Jeg fulgte bare læreboka. Leste trafikken og kjørte ut for å holde flyten. Så sitter jeg igjen med hele ansvaret. Er man virkelig fritatt fra trafikkreglene på forkjørsvei, spør en oppgitt Liv Moen.

Det var om kvelden 10. mars at Liv Moen og en venninne kom kjørende ned Junkerveien etter en tur i Maskinisten. I krysset som fører ut til Kirkeveien stanset Moen. Det skriver Avisa Nordland.

Bilen blinket

– Jeg kikket først til høyre og så at det var klart. Deretter til venstre. En bil kom kjørende mot oss, men både jeg og venninnen min kommenterte at bilen blinket inn mot høyre, forteller Liv Moen.

Hun kjørte derfor ut. Men bilen som kommer kjørende imot skulle ikke inn i Junkerveien, men kjører rett fram. Kollisjon er ikke til å unngå.

Smellen var så kraftig at bilen til Liv Moens bil blir kondemnert. Selv ble hun sendt til legevakt med smerter i hodet. Moen antok at hun skulle slippe unna skyldspørsmålet ettersom bilen hadde gitt henne et signal om at han skulle svinge, men likevel kjørte rett fram.

– Bilisten sa rett etter ulykken at han ikke hadde hatt blinklysene på, men innrømmet etter en stund at han kanskje hadde glemt å slå av blinklysene etter rundkjøringen, hevder Moen.

Likevel er det Liv Moen som må bære det hele og fulle ansvaret for kollisjonen.

– Jeg sitter igjen med en kondemnert bil, tap av bonus og slaget mot hodet vet jeg ennå ikke om jeg kan få senskader av. Ettersom det var en gammel bil hadde jeg bare delkasko og har derfor tapt hele bilen, fortviler hun.

Henlagt saken

Både politi og ambulanse rykket ut til ulykken. Saken ble etterforsket av politiet, men ble henlagt ut fra bevisets stilling.

– Politiet finner det ikke bevist at jeg har gjort noe galt. Hvordan kan da forsikringsselskapene fastslå at jeg har all skyld, undrer Moen.

Moen understreker at hun ikke går ut i media for å få medfølelse, men for henne er dette blitt en prinsippsak. Hun regner med å ha tapt flere ti tusen kroner på ulykken.

– Til tross for at bilen var 15 år så var den i veldig god stand. Nå må jeg kjøpe helt ny bil og det får jeg neppe råd til med det første. Det er veldig fortvilende ettersom jeg føler jeg ikke har gjort noe galt.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos Avisa Nordland - klikk her

Hva synes du? Har du opplevd noe lignende? Skriv i vei i kommentarfeltet under: