PS land cruiser tilbakekall
PS land cruiser tilbakekall

SUV-feilen gjelder også de norske bilene

Fare for at den kan velte. Toyota kaller tilbake Land Cruiser.

I forrige uke gikk amerikanske Consumer Reports ut og advarte kundene mot å kjøpe SUV-en Lexus GX 460. Årsaken var at de mente det er en alvorlig feil på antiskrenssysstemet på bilen - som i verste fall kunne føre til at den veltet.

Allerede da ble det stilt spørsmålstegn ved om ikke dette også kunne gjelde for søstermodellen Toyota Land Cruiser som i mange år har vært en av Norges mest populære firehjulstrekkere. Sent i går kveld kom bekreftelsen. Også Land Cruiser kalles tilbake.

Avsløringen: Ikke kjøp denne SUV-en

Forbedre systemet

Til sammen er det snakk om 34 000 biler. Disse skal få oppgradert softwaren som kontrollerer stabilitetskontrollsystemet.

- Dette gjøres for å forbedre systemets responsitivitet under svært spesielle omstendigheter og for å sikre kundetilfredshet. Oppgradert software vil gjøre VSC-systemet mer effektivt, og vil motvirke bakhjulsskrens også under ekstrem kjøring, heter det i en pressemelding fra Toyota Norge.

Kontaktes personlig

Tilbakekallingen gjelder Land Cruiser 150. I Norge er det 185 registrerte kundebiler som er omfattet av tilbakekallingen.

Alle kunder som eier en av de involverte bilene vil bli kontaktet personlig i de kommende dagene. Hittill har det ikke blitt rapportert noen kundeklager eller ulykker knyttet til denne saken i Europa.

PS: Toyota Norge oppfordrerToyota- og Lexus-eiere som har spørsmål eller er usikre, om å kontakte importøren på e-post: kundesenter@toyota.no eller telefon 32 20 50 00 - eller sin nærmeste forhandler.

Les testen av Land Cruiser 150 - klikk her

PS-land-cruiser-tilbakek
PS-land-cruiser-tilbakek