Trine Skei Grande (Foto: TV 2/)
Trine Skei Grande (Foto: TV 2/)

Vil ha større fisk enn Sponheim

Venstres nye leder vil ikke kopiere Lars Sponheim og dra på fisketur med statsminister Jens Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trine Skei Grande som bor på østkanten i Oslo søker andre utfordringer på fritiden.

Ordentlig lakseelv

Den nyvalgte Venstre-lederen liker å fange større fisk enn hva Stoltenberg og Sponheim forsøkte å få under sin tur på Hardangervidda. Fisketuren ble omstridt da Sponheim i ettertid gikk ut med at det var regjeringssamarbeid de snakket om mens de fisket fjellørret.

– Jeg er vokst opp ved elva Namsen, det er en ordentlig lakseelv, det å holde på med småfisk i fjellvann er interessant for å lære seg å fiske, sier Skei Grande.

Langt og utfyllende intervju med Grande ser du i videoruten øverst

Hun mener laksefiske er en fantastisk naturopplevelse, som sitter igjen fra oppveksten. Dersom hun skal invitere med seg andre politikere vil hun helst ha med seg folk fra sentrumspartiene.

– Men jeg vet ikke om Dagfinn egner seg på fisketur, sa Skei Grande under Nyhetsfrokost søndag.

Verken Jens eller Jensen

Mens forgjengeren Lars Sponheim foran stortingsvalget i fjor høst gjorde det klart at han foretrakk Jens Stoltenberg (Ap) som statsminister fremfor Frp-leder Siv Jensen, vil ikke Skei Grande ha noen av dem, og utelukker regjeringssamarbeid med begge partiene.

– Jeg ser ikke for meg et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet om vi fortsatt setter miljø og kunnskap øverst, samtidig som vi er svært opptatt av grunnleggende personvern så går ikke regjeringssamarbeid, sier Skei Grande.

Les blogg: Trines tøffe jobb

På samme måte utelukker hun et regjeringsarbeid med Fremskrittspartiet.

– Jeg ser ikke for meg at Venstre skal få gjennom sin miljøpolitikk med et parti som mener klimakrisen ikke finnes. For meg skal vi ikke inn i regjeringskontorene for å kjøre svarte biler, vi skal dit for å få gjennomslag for politikk, sier Skei Grande.

Hun mener de politiske forskjellene er for store til å diskutere formalisert samarbeid med både Ap og Frp.

– Så lenge vi har valgt våre saker så ser jeg ikke for meg et regjeringssamarbeid med noen av de to partiene, sier hun.

Lærer av LibDems

Venstre fikk 3,9 prosent ved stortingsvalget i fjor høst. Noen uker før det britiske valget fosser det liberale partiet LibDems fram på meningsmålingene

– Vi har lært mye av LibDems i Storbritannia. Det er ikke så lenge siden de var like ille ute som oss, så vi kan lære noe av deres måte å jobbe på, sier Skei Grande.

Mens Venstre har 3,9 prosent på gjennomsnittet av målingene har Liberaldemokratene i Storbritannia nå over 30 prosent på enkelte målinger.

– Kan dere bli like store?

– Jeg tror nok ikke at det vil skje i min tid, sier Skei Grande.

Ordførerdrømmen

Neste høst er det kommunevalg i Norge. Venstre har i dag 13 ordførere. Den nyvalgte partilederen har en drøm om å få betydelig mer makt i kommunene.

– Drømmen hadde vært 30 ordførere, sier Skei Grande.

– Altså mer enn en dobling?

– Ja det skulle vi klart, for det handler om samarbeidskonstellasjoner.

Forgjengeren Lars Sponheim ledet partiet i 14 år. Den nyvalgte Venstre-lederen har ikke lagt noen plan for hvor lenge hun blir sittende.

– Jeg skal sitte så lenge jeg er den beste til å være det, så fort det kommer noen som er bedre så skal jeg gi meg.