toyota_sienna oppslag
toyota_sienna oppslag

Nok en Toyota-skandale

Nå må de tilbakekalle 870.000 flerbruksbiler - reservehjulet kan ramle ut på veien!

"En ulykke kommer sjelden alene" heter det i det kjente ordtaket. For Toyota virker det å gå troll i ord - for nå kommer det enda en!

Tilbakekallingen gjelder en løsning der reservehjulet henger oppunder bilen ved hjelp av en stålkabel. Denne fungerer ikke helt som den skal - i hvert fall ikke etter at man har kjørt på veier som er saltet.

Rett ut i veien!

toyota_sienna
toyota_sienna

Kabelen som holder reservehjulet har nemlig en tendens til å ruste. I ytterste konsekvens kan det føre til at reservehjulet detter rett ned på veien i fart!

Det er 870.000 eksemplarer av flerbruksbilen Toyota Sienna som nå tilbakekalles. Disse bilene er solgt i USA og Canada. Det totale antall tilbakekalte Toyotaer er nå oppe i 9,3 millioner biler!

Les om alle tilbakekallingene her:

Gasspedal som henger seg opp

Bremseproblemer på Toyota Prius

Tilbakekaller 30 000 biler i Norge

Full gass med bremseproplemer

De fleste av tilbakekallingene har vært på grunn av problemene med gasspedaler som henger seg opp. Men det har også vært massive tilbakekallinger på grunn av bremseproblemer på Toyota Prius og andre hybrider.

Den siste Toyota-skandalen gjelder Lexus GX 460. Dette er den samme bilen som Toyota Land Cruiser i Norge, riktig nok med en annen motor. Her er det antiskrenssystemet som ikke virker som det skal. Dette kan medføre voldsomme sladder som bilen ikke hjelper deg med å rette opp.

Les mer om problemene til Lexus GX 460 her

Og enda mer her

Rett ut i veien

I USA har man stoppet salget av Lexus GX 460, og man har enda ikke bestemt seg for om man skal tilbakekalle den.

Og nå altså en rusten kabel på flerbruksbilen Sienna som gjør at reservehjulet plutselig kan dette ned på veien.

En ulykke kommer altså sjelden alene. For Toyota virker dette ingen ende å ta.