SNART HJEMME: Jens Stoltenberg twitrer fra bilen på ferden nordover mot Norge. (Foto: SMK)
SNART HJEMME: Jens Stoltenberg twitrer fra bilen på ferden nordover mot Norge. (Foto: SMK)

Stoltenberg suser gjennom Europa i bil

Er tilbake i Norge på lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenberg landet med leiefly fredag kveld i Basel etter å ha vært hele dagen i Madrid. Han er nå på vei hjemover til Norge i bil.

– Nå kjører vi bil. Vi har akkurat kommet over grensen fra Sveits og er på vei nordover i Tyskland, forteller Stoltenberg på telefon til TV 2 Nyhetene ved 18-tiden.

Statsministeren har også ventet i ett døgn i New York på grunn av vulkanutbruddet på Island.

Les også: Jens vulkanrammet i New York

– Enklest med bil

Han forteller at de sjekket alle muligheter for å ta tog, men dels var togene fulle eller så hadde de ikke tilstrekkelig forbindelser.

– Den klart enkleste måten for oss er å kjøre bil. Jeg regner med å være i Norge igjen på lørdag, sier Stoltenberg.

Store deler av dagen i dag har han styrt landet fra den spanske hovedstaden mens han har ventet på å få fly nordover.

VENTING: Statsminister Jens Stoltenberg venter på flyplassen i New York mens han sjekker ut sin nye iPad. (Foto: Statsministerens kontor/flickr)
VENTING: Statsminister Jens Stoltenberg venter på flyplassen i New York mens han sjekker ut sin nye iPad. (Foto: Statsministerens kontor/flickr)

– Jeg har hele tiden kontakt med ministerne hjemme og vet at de gjør alt de kan for å begrense de problemene som har oppstått for tusenvis av nordmenn.

Giske askefast i London

Også næringsminister Trond Giske har fått merke konsekvensene av vulkanasken på vei hjem fra Qatar. Han har sittet fast i London siden torsdag morgen.

– Vi prøvde å få plasser på tog ned til Brussel i dag, men da vår absolutt alle tog helt fulle, forteller Giske.

Kan gå glipp av begravelsen i Polen

Søndag skal begravelsen til Polens president finne sted som planlagt i Krakow. Men ifølge utenriksminister Jonas Gahr Støre kan det spøke for Norges deltakelse.

– Planen er at Kong Harald skal representere Norge og jeg skal ledsage ham. Vi reser til Polen på søndag, den planen står fortsatt. Men vi må følge dette time for time for å se om det er mulig å fly fra Norge til Polen. Den beslutningen blir tatt i løpet av lørdagen, sier Støre til TV 2 Nyhetene.

Les også: Europeisk flytrafikk står stille