Norsk satellittfoto viser askeskyen fra vulkanen

Slik ville du sett askeskyen fra verdensrommet.

Øverst til venstre i bildet ser vi Island, og den blå skyen som brer seg i sørøstlig retning er askeskyen, som føres mot Norge av vinden   og er markert med en tynn, rød linje som viser lengdemålet på skyen. (Foto: Bildet er tatt ned og prosessert av Kongsberg Satellite Services)
Øverst til venstre i bildet ser vi Island, og den blå skyen som brer seg i sørøstlig retning er askeskyen, som føres mot Norge av vinden og er markert med en tynn, rød linje som viser lengdemålet på skyen. (Foto: Bildet er tatt ned og prosessert av Kongsberg Satellite Services)

Askeskyen som bredte seg over Norge torsdag ettermiddag førte til at det luktet råtne egg i deler av landet. Lukten skyldtes svovel fra Island, etter at vulkanen Eyjafjallajökull slapp ut store mengder svoveldioksid, saltsyre, hydrogenfluorid, karbondioksid og vanndamp. - Askeskyen vises tydelig - Utbredelsen fra Island til Norge vises tydelig på dette satellittbildet tatt av instrumentet Modis på den amerikanske satellitten Terra tatt klokken 13:27

Mer innhold fra TV 2