ALVORLIG: Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien sier selskapet har tatt ulykken fra 2006 med det største alvor.  (Foto: TV 2)
ALVORLIG: Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien sier selskapet har tatt ulykken fra 2006 med det største alvor. (Foto: TV 2)

Widerøe: – Prognosene åpner for at vi kan lette

Kommunikasjonsdirektør i Widerøe Richard Kongsteien, har et håp om at de kan starte opp igjen enkelte flygingen fra klokken 08 fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg vil ikke være med å spre falske forhåpninger. Men prognosene i kveld åpner for at vi kan begynne å fly fredag morgen, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til TV 2 Nyhetskanalen sent torsdag kveld.

Stengt fram til fredag morgen

Klokken 22.45 kom den foreløpig siste oppdateringen fra Avinor om situasjonen i norsk luftrom. I den korte pressemeldingen opplyser Avinor at luftrommet vil være stengt i Norge fram til fredag morgen. Da vil ekspertene på nytt gjøre vurderingen på om det er forsvarlig å åpne for flyginger igjen.

Det er aske fra vulkanutbruddet sør på Island som skaper problemer. Siden asken nærmet seg Nord-Norge onsdag kveld, ble flyforbudet mer omfattende torsdag morgen fram til alt ble stengt.

Det er første gang i historien at all flytrafikk i Norge er stanset.

Håp om åpning

Widerøe følger situasjonen nøye og jobber ut ifra teorien om at de kan starte å fly fra klokken 08 fredag morgen.

– Vinden har snudd til sørlig retning slik at asken og støvet drar seg ut av norsk luftrom. Men vinden kan snu igjen. Så enn så lenge er dette mer et håp enn en realitet.

– Når vil avgjørelsen om begynne å fly igjen bli tatt?

– Den endelige avgjørelsen blir tatt når kapteinen letter fra rullebanen. Før det er jo alt planlegging. Men vi jobber nå ut fra en teori om at det fra klokken 08 fredag kan åpnes for flyginger lengst nord i landet, sier Kongsteien med forbehold.

Reisende blir bedt om å forholde seg til informasjon som blir lagt ut på Avinor og flyselskapenes nettsider.