BergenNSB (Foto: Anders V. Hereid/TV 2)
BergenNSB (Foto: Anders V. Hereid/TV 2)

NSB setter opp ekstratog og flere vogner fredag

NSB kjører ekstratog på Bergensbanen, setter inn flere vogner og forsterker enkelte andre avganger fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at all flytrafikk i Norge ble stanset på grunn av asken fra vulkanutbruddet på Island, har det ført til økt press på andre deler av transportbransjen.

– Nå er det viktig at transportbransjen gjør det de kan for at folk skal få tilbud om alternativ transport. Jeg håper at både NSB, buss- og transportselskaper nå følger opp, sa samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa under en pressekonferanse tidligere i torsdag.

NSB kom kjapt på banen med ekstra togavganger på Bergensbanen, og forsterket kapasitet på andre avganger.

Ekstratog og forsterkninger

Torsdag ble det satt opp ekstratog fra Oslo S til Bergen klokken 14.33, og fra Bergen til Oslo S klokken 14.58.

Nattogene blir forsterket med ekstra vogner. Nattoget fra Bergen til Oslo S, som har avgang 22.58 fra Bergen, forsterkes med tre ekstra sittevogner. Nattoget fra Trondheim til Bodø, med avgang klokken 23.35 forsterkes med én sittevogn.

Nattoget fra Oslo S til Trondheim, med avgang 23.05, forsterkes med én hvilestolsvogn.

Økt kapasitet fredag

Fredag kjører NSB ekstratog fra Oslo S til Bergen med avgang 06.31, samt ekstratog fra Bergen til Oslo S med avgang klokken 07.40. Billetter til dette toget må kjøpes i betjent billettluke på stasjonen.

Toget fra Trondheim til Bodø, med avgang 07.40 forsterkes med én sittevogn. Toget fra Trondheim til Oslo S, med avgang 08.25, forsterkes med én hvilestolsvogn. I tillegg forsterkes toget fra Stavanger til Oslo Smed avgang 06.03 med et ekstra togsett, noe som tilsvarer 200 plasser.