Barneforsikring  (10)
Barneforsikring (10)

Hvilken barneforsikring er best?

Enkelte barneforsikringer dekker ikke de vanligste barnesykdommene. Se hvilke i vår test av 11 forsikringsselskaper.


Ikke alle barneforsikringer beskytter barna dine like godt. Det er konklusjonen etter at Norsk Familieøkonomi har sammenlignet barneforsikringer fra 11 selskaper.

- På overflaten ser alle barneforsikringer ganske like ut, men undersøker man litt mer i dybden så viser det seg at forskjellene er store, sier seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi til TV 2 hjelper deg.

Reportasjen ser du i videovinduet på toppen av siden

Les også: Samtlige barnevogner fikk strykkarakter

Les også: 20 bryllupsgjester fanget av vulkanskyen

Les også: Lurt til å betale 180 kroner for IQ-test

Hele testen ser du her

Dekker ikke astma eller allergi

Testen avslører nemlig at en rekke forsikringsselskaper har begrensninger på en del lidelser som kronisk utmattelse ME, psykose, anoreksi, schizofreni og depresjon for å nevne noen.

Det som kanskje er mest overraskende er at ikke alle forsikringsselskaper dekker hyppige barnesykdommer som astma, allergier eller eksem. Det er kun barneforsikringen fra IF som ikke dekker dette.

Se hvilke selskaper som har begrensinger og hvilke som dekker alt

Barneforsikring-GRAFIKK
Barneforsikring-GRAFIKK

De beste ...

Barneforsikringene som kommer best ut i undersøkelsen er Gjensidige, Sparebank 1 Livsforsikring, Storebrand og Tennant. Alle fire selskapene tilbyr både engangsutbetaling ved minst 50 prosent arbeidsuførhet og uførepensjon. I tillegg har Gjensidige og Tennant ti utvalgte sykdommer som dekkes med en engangsutbetaling.

Vinneren blant de fire blir Gjensidige, knepent foran Sparebak 1 Livsforsikring. Disse har en høy score på de viktigste dekningene og konkurransedyktighet på de fleste områder ellers som gjør at går helt til topps.

Testresultatet ser du her

... og bunnplasseringene

Dårligst ut kommer barneforsikringene fra Danica og Protector. Dette skyldes først og fremst at de ikke tilbyr dekning ved uførhet.

Nødvendig med barneforsikring

Mange foreldre lurer på om det egentlig er nødvendig med barneforsikring. Eksperten i Norsk Familieøkonomi er ikke i tvil om at en barneforsikring kan ha mye å si for barnet ditt.

- Den viktigste dekningen i barneforsikringen er dekning ved uførhet. I tillegg er det viktig å ha en forsikring som dekker medisinsk invaliditet både ved sykdom og ved ulykke, sier Høyland til TV 2 hjelper deg.

En barneforsikring tegnes først og fremst for å lette den økonomiske situasjonen for foreldrene hvis barnet blir sykt eller utsatt for en ulykke. Barneforsikringen kan også bidra til at barnet får muligheten til en bedre fremtid rent økonomisk.

Besøk vår store Testbase.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl 20.30.