bilde5 (Foto: Privat)
bilde5 (Foto: Privat)

Ifö innrømmer eksplosjonsfare

Dusjdøren din kan eksplodere og gå i tusen biter.


12 år gamle Julia fra Orkanger fikk sitt livs sjokk da dusjdøren eksploderte rundt henne. Produsenten Ifö beklager hendelsen på det sterkeste, men innrømmer at dette skjer med om lag to av 1000 dører i herdet glass.

- Vi kan aldri sikre oss 100 prosent mot dette, men vi jobber konstant med å utvikle og forbedre våre produkter, sier Country Manager i Ifö, Thor-Leiv Larsen.

Les saken om Julia her.

Også de andre produsentene TV 2 hjelper deg har vært i kontakt med innrømmer at de opplever dette med jevne mellomrom.

Forsker Ole Morten Braathen i SINTEF Byggforsk sier at enhver dusjdør i herdet glass kan eksplodere og granulere i mange små biter.

- Vi ber alle være oppmerksomme dersom de oppdager små rifter eller sprekker i glasset. Det kan nemlig føre til at du får et brudd og at glasset eksploderer.

Les også: Her er dine rettigheter ved flystans

Les også: Flypassasjerer sprengte NSB.no

Les også: 20 bryllupsgjester fanget av vulkanskyen

Kan være farlig

Han vil ikke skremme folk og opplyser at herdet glass, eller sikkerhetsglass, vanligvis skal knuse i bittesmå biter nettopp for at folk ikke skal skade seg.

- Noen ganger sitter likevel bitene sammen i større flak som er tyngre og disse kan være farlige, særlig i en dusj der man er naken, sier han

Braathen oppfordrer alle som skal ut og handle dusj i herdet glass om å undersøke hvorvidt glasset er merket med standarden NS/EN12150.

- Da vet du at de oppfyller kravene som stilles til produsentene, sier han.

Besøk vår store Testbase.

Fikk pulsåren kuttet

I 2006 fikk Kjetil Haukås pulsåren sin kuttet da hans dusjdør eksploderte i borettslaget Pilestredet Park. Fra Singapore, der han nå bor, opplyser Haukås at han ble sykemeldt i 14 dager etter den dramatiske hendelsen. Ifö byttet samtlige dører i borettslaget da tre andre opplevde det samme som Haukås.

Ifö innrømmer at de har hatt problemer med dørene til sin Primær-dusj og opplyser at alle som har dusjdører produsert mellom januar 2000 og april 2004 kan bytte disse inn i nye dører.

Les mer om hvordan du kan bytte inn dusjdøren din her.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30