"Between Demons and Angels" (selvportrett) (Foto: Per Heimly)

Per Heimly: Bildene er som vellagret god vin

Etter 20 år som fotograf, åpner Per Heimly sin første separatutstilling.

Ønsket om å stille ut sine fotografier, har Per Heimly hatt i lang tid. - Mine bilder er som en god vin. Jo lengre man lagrer dem, jo bedre blir dem. Nå var det på tide å åpne vinen, sier Heimly.

Lørdag åpner hans første separatutstilling på Hole artcenter i Hole i Buskerud. Her har han samlet fotografier fra 1990 til 2010. Utstillingen har fått tittelen «Between Demons and Angels».

Love-is-pain (Foto: Per Heimly)
Love-is-pain (Foto: Per Heimly)

- Jeg er spent selvsagt, men ikke så spent. Jeg har begynt å bli litt garva etterhvert. sier Heimly. Det er morsomt å endelig se bildene bak glass og ramme.

Kanskje kommer Ari

Det er blitt spekulert i om Ari Behn skal åpne denne utstillingen.

- Kanskje han kommer, vi får se, sier Heimly. Jeg håper at den gode gamle, «den nye vinen» gjengen kommer, sier han.

Heimly er kjent for sitt turbulente vennskap med Ari Behn.

Sammen med komponisten Jono El Grande, dikteren Bertrand Besigye, musikeren Alexander Stenerud og smykkedesigneren Owe Egon Grandics, utgjorde de kjernen i kunstnergjengen «Den nye vinen».

monuments-jump (Foto: Per Heimly)
monuments-jump (Foto: Per Heimly)

Om utstillingen

Fotografiene som stilles ut er eksponert med fokus på Per Heimlys kunstneriske uttrykk. Det er jo kunstner han først og fremst er, og ønsket om å holde denne utstillingen har han gått med i snart 20 år.

Per Heimly er kjent for sine innovative fotografier. Han har aldri nølt med å provosere i sine bilder

- For meg har det vært viktig å være eksplisitt i mine bilder.

Tittelen «Between Demons and Angels», referer til hans liv og utstillingen er sammensatt av portretter, selvportretter og landskaper.

Les også: Per Heimly drapstruet og banket opp

Per Heimly

Per Heimly (f. 1972) er en norsksamisk kunst-, mote- og reklamefotograf bosatt i Oslo. Han vokste opp som minstemann i en søskenflokk på sju - han har seks søstre, i marksamebygda Snubba i Evenes i Nordland.

16 år gammel tok han opp kameraet, dro til Oslo og erklærte krig mot det rådende bildesynet.

I 1999 var Heimly en av grunnleggerne av mote- og kunstmagasinet Fjords. Det anerkjente magasinet bidro til å gjøre moderne nordisk kultur og design tilgjengelig for et internasjonalt publikum.

Fra prosjekter han har jobbet med de siste årene er blant annet fotografier fra seriene «Bound to the Ground» og «Norwegian Dreams» representert på denne utstillingen.

the-clouds-never-stop-posin (Foto: Per Heimly)
the-clouds-never-stop-posin (Foto: Per Heimly)