Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken har Christer Berens tatt med seg det ypperste fra vinlandet Italia. Vi skal til Piemonte, helt nord i Italia.

Piemonte betyr «ved foten av fjellet» og Piemonte ligger jo ved foten av de italienske alpene.
- Barbera-vinene fra dette området er veldig fruktig og deilig til lyst kjøtt, sier Berens.

Flere av disse kan med fordel dekanteres.
- Da heller man vinen over på karaffel. Det er fordi man får mer luft og smak til vinen, sier Berens.

vin2
vin3

Nebbiolovinene er litt strammere.
- Når den får lagret seg litt, passer den veldig bra til viltkjøtt, sier Berens.

Les også: Vin fra Italia

Christer Berens vintips fra Piemonte, Italia

Da Luca Alto Barbera d'asti 2007. Varenummer: 15621. Kr 125,-
Fontanafredda Nebbiolo 2006. Varenummer: 20498: Kr 129,90
Torriglione Barbera d'alba 2008. Varenummer: 34349. Kr 149,90
Barbaresco Produttori 2005/2006. Varenummer: 31906. kr 219,90

Les også: Alle Christers vintips denne sesongen