VENTING: Statsminister Jens Stoltenberg venter på flyplassen i New York mens han sjekker ut sin nye iPad. (Foto: Statsministerens kontor/flickr)
VENTING: Statsminister Jens Stoltenberg venter på flyplassen i New York mens han sjekker ut sin nye iPad. (Foto: Statsministerens kontor/flickr)

Jens vulkanrammet i New York

Statsministeren fordriver tiden med sin nye iPad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Askeskyen som har ført til stans av det meste av flytrafikken her i landet, påvirker også statsminister Jens Stoltenberg.

Fått fatt i en iPad

Nå er Stoltenberg værfast i New York. Under USA-oppholdet har han tydeligvis fått tak i en av de populære iPadene; et bilde lagt ut av statsministeren kontor på flickr viser Jens med iPaden på fanget, mens han venter på flyet sitt.

Denne uka har han vært i Washington der han deltok på atomtoppmøtet til president Barack Obama tirsdag. I tillegg har deltatt i møter om klima og finanskrise.

Flytrafikken stopper opp

I Norge vil trolig all flytrafikk bli kansellert i løpet av torsdag formiddag. Også store deler av flytrafikken i Nord-Europa kan rammes. Flere flyplasser i Skottland og Nord-England har allerede stengt.

Årsaken til at flytrafikken blir stoppet er at aske fra vulkaner kan ødelegge turbinene i jetmotorer, og i verste fall få motorene til å stanse.

Det var under Eyjafjallajökullen på Island at det tidlig onsdag morgen var et kraftig vulkanutbrudd som førte til oversvømmelser i flere elver, og en mange kilometer høy sky av aske som etter hvert drev vestover i retning Norge.