SNAKKER UT: Biskop Bernt Eidsvig i Oslo og Trondheim katolske bispedømme snakker ut om den siste stormende tiden for den katolske kirken i Norge. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
SNAKKER UT: Biskop Bernt Eidsvig i Oslo og Trondheim katolske bispedømme snakker ut om den siste stormende tiden for den katolske kirken i Norge. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Biskop Eidsvig snakker ut i kveldens Tabloid

Møt den katolske biskopen i Tabloid i kveld klokken 18.55 og 20.30 på TV 2 Nyhetskanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stormen raser rundt den katolske kirke. Hos programleder Rune Kjos i Tabloid på Nyhetskanalen onsdag svarer biskop Bernt Eidsvig, overhode for den katolske kirke i Norge, på alle de vanskelige spørsmålene om overgrepsavsløringene og kritikken mot den katolske kirke.

Rystes av overgrepssaker

For to uker siden ble det kjent at tidligere biskop i Trondheim, Georg Müller, forgrep seg på en mindreårig altergutt for tyve år siden.

Det var denne innrømmelsen som førte til at han i fjor sommer overraskende måtte fratre sin stilling som biskop i Trondheim. Den gang het det at det var samarbeidsproblemer som lå bak fratredelsen.

Overgrepssaken er den første offentlig kjente i den katolske kirken i Norge. Avsløringen kom samtidig som det internasjonale katolske kirkesamfunnet rystes av overgrepssaker i flere land.

Pave Benedikt XVI er blitt kritisert for mangelfull håndtering av skandalen, men beordret nylig full granskning av enkelte bispedømmer, blant annet i Irland der omfanget er spesielt stort.

Anklaget for voldtektsforsøk

I Norge har biskop Bernt Eidsvig innrømmet at han i ett års tid har kjent til Mullers seksuelle overgrep, uten at det ble politianmeldt.

Tidligere denne uken sto pater Kjell Arild Pollestad fram og mente at han urettmessig er blitt anklaget for et voldtektsforsøk, noe som førte til at han for seks år siden ble flyttet til Paris. Selv sier han at han nå forlater presteyrket for godt.

I onsdagens Tabloid på Nyhetskanalen kommer biskop Bernt Eidsvig til programleder Rune Kjos for å snakke om den tunge tiden han har vært gjennom som biskop for den katolske kirken i Norge og alle de vanskelig spørsmålene han har måttet ta stilling til.

SE TABLOID PÅ NYHETSKANALEN KL. 18.55 og KL. 20.30