Søndag 27. februar startet femte sesong av ”Pastor på prøve”. Egil Svartdahl tiden godt og har reist land og strand rundt for å teste ut forskjellige yrker, og for å finne ut hva de nye kollegaene hans bærer med seg av historier.

Sterke møter

Også denne gang preges programmene av sterke møter med mennesker som forteller sin historie. Blandet med utfordrende arbeidsoppgaver som må løses av den utskremte pastoren.

I denne runden av "Pastor på prøve", besøker Egil blant annet smørebussen til landslaget, en kaffebar i Sandnes og prøver seg som frisør i Oslo.

Spennende

Han drar i tillegg til Rena militærleir og er med på forberedelsene til Telemarksbataljonen, og får jobb som kokk i en restaurant.

- Jeg syns det er spennende å treffe mennesker i forskjellige arbeidssettinger. Der er de tross alt på hjemmebane, og jeg merker at kollegaene syns det er både utfordrende og morsomt å ha besøk av et tv-team på jobben, sier pastoren.

- Dessuten slutter jeg aldri å la meg overraske av hvor åpne og ærlige mennesker kan være, sier Egil Svartdahl, som blir å treffe på TV 2 i åtte programmer på søndagene utøver høsten.

Programmene sendes klokka 18.00.