Audi q5  XC60 (Foto: Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret)
Audi q5 XC60 (Foto: Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret)

Audi eller Volvo - hva skal jeg velge?

Disse SUV-ene drømmer mange om nå - Audi Q5 og Volvo XC60.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Ulsrud spør:

Hallo Benny lurer på om du kan gi meg et konkret bilråd. Vi har kommet hjem etter noen år utenlands og stiller helt på scratch i bilmarkedet, det vil si har ikke noen bil å selge. Tenkte først å kjøpe enten Honda CR-V eller VW Tiguan, men så har vi latt oss friste litt av biler som kanskje er hakket over disse.

Konkret står det mellom Audi Q5 og Volvo XC60. Egentlig var budsjettet maks 500 000 men vi kan nok strekke oss i alle fall 50 000 lenger. Hva mener du er det beste kjøpet her? Er det noe spesielt vi bør tenke på? På forhånd tusen takk!

Benny svarer:

Hei, det var en morsom utfordring. Disse to bilene kniver tett om kundene og det er nok ikke heeelt tilfeldig at startprisen er nesten nøyaktig den samme: 480 400 for Q5 og 480 900 for XC60. Men NB: Da er det en stor forskjell. Til denne prisen har nemlig Volvoen bare forhjulstrekk mens alle Q5-er er utstyrt med Audis utmerkede quattro-system.

Billigste XC60 med firehjulstrekk starter på 519 900 kroner. Da får du den velkjente 2,4-liters dieselen med 163 hk under panseret. Billigste Q5 har 2-liters diesel med 143 hk. 170-hester (som er morsommere) får du fra 533 800.

Les testen av Audi Q5 - klikk her

Innenfor ditt budsjett må du være svært forsiktig på utstyrsfronten. Ideelt sett tror jeg du bør strekke deg til 600 000, da får du bil som også vil være lettere å selge brukt når den dagen kommer.

Q5 er helt klart kjørebilen av disse to. Den er nesten overraskende sporty, tenderende mot litt stiv. XC60 er mer typisk Volvo, komfortabel og solid, men den innbyr ikke til de helt store sprellene bak rattet.

XC60-testen finner du her:

Personlig liker jeg Volvo-designet best, mens Q5 nok er hakket mer eksklusiv innvendig. Her er det uansett snakk om nyanser og ikke minst personlig smak. Bilene er nesten nøyaktig like store, men Q5 er litt større i bagasjerommet, en svakhet på mange biler i denne klassen.

Men uansett: Test begge to og gjør deg opp din egen mening. Uansett hvilken du velger får du en veldig fin til! Lykke til.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her