nellysara (Foto: privat)
nellysara (Foto: privat)

Kunder føler seg lurt av Nelly.com

Ble lovt gratis sko av nettbutikken, men frykter de ventet i kulden til ingen nytte.


I januar i år arrangerte nettbutikken Nelly.com eventen «High Heels Tour Norge» på utestedet La Belle Sole i Oslo.

De første 99 inn døra ble lovt et valgfritt par sko fra motenettbutikken, men nå, flere måneder senere er det mange av jentene som fortsatt ikke har sett noe til gaven som skulle sendes gratis i posten.

- Jeg har ennå ikke sett noe til dem, sier Sara Strand fra Ålesund, en av event-gjestene som de siste dagene har kontaktet TV 2 hjelper deg.

Les også: Frustrerende kundebehandling fra Nelly.com

Besøk vår store Testbase

Nelly.com er en populær nettbutikk i både Norge og Sverige, og har samme eier som nettbutikkene Cdon.com, Linuslotta.com og Gymgrossisten.com.

Ventet i kulda

For å være blant de 99 første, møtte Sara tidlig opp for å sikre seg et par gratis sko.

- Jeg var overlykkelig da jeg fikk gå mellom glasspodiene og velge det skoparet jeg likte best. Det var til og med verdt den iskalde timen ute i snøen, forfryste tær og forkjølelsen jeg pådro meg i etterkant, sier motebloggeren til TV 2 hjelper deg.

Sara valgte drømmeparet sitt og skrev ned adressen sin som hun fikk beskjed om, men det var også det siste hun så til skoene.

Etter hvert som ukene gikk, begynte Sara å maile til Nellys kundeservice for å forhøre seg om hvor skoene ble av.

- Jeg sendte flere mailer men fikk ikke noe svar. Jeg er ikke alene om det her, jeg har snakket med flere som fortsatt venter på skoene sine. Det ser ut til at det er ganske mange, sier hun til TV 2 hjelper deg.

Over hele landet

«High Heels Tour» turnerte ifølge Nelly.coms egen Facebook-side rundt om i Sverige høsten 2009, og i Norge var den innom en rekke byer vinteren 2010.

På kommentarfeltet inne på Facebook-siden, florerer det nå av meldinger fra frustrerte gjester som ikke har sett noe til skoene sine, både fra Oslo, Drammen og Trondheim.

Utsolgt ?

Det skoparet Sara valgte kom fra en kommende kolleksjon som ikke var tilgjengelig på markedet da turnen var i Norge.

På bestillingsbekreftelsen jentene fikk på vernissasjen sto det at normal leveringstid på sko var 48 timer om de var på lager, men at sko som var i kommende kolleksjoner kunne ta opp til tre måneder. Nelly reserverte seg også om skoene var utsolgt, men lovte å ta kontakt slik at jentene da fritt kunne velge et annet par.

Et par uker etter eventen i Oslo ble skokolleksjonen lagt ut for salg, og Sara trodde da at skoene ville komme.

Etter en stund ble skoen utsolgt, men Sara fikk aldri noen beskjed fra Nelly at hun kunne velge et annet par.

- Jeg hørte aldri noe fra de, sier Sara til TV 2 hjelper deg.

Skoene er nå tilgjengelige igjen på Nellys hjemmesider.

- Skoene er lansert og de er ikke utsolgt i nettbutikken lenger, så jeg skjønner ikke hvorfor det tar så lang tid, sier hun.

Besøk vår store Testbase

Tar selvkritikk

Når TV 2 hjelper deg kontakter Nelly.com, tar ledelsen selvkritikk for at kundene ikke har fått det de skoene de ble lovt, men lover at de vil komme.

- Alle vil få sko, sier Peter Rosvall, daglig leder i Nelly.com.

Han sier til TV 2 hjelper deg at han vet at de har et antall kunder som ikke har sett noe til skoene ennå, og sier at grunnen er at skoene var utsolgt.

Da den samme turnen ble arrangert i Sverige, resulterte det i at ca. 99 % av gjestene fikk de skoene de ble lovet.

- Den siste prosenten har tatt imot gavekort og venter til de finner noen andre sko de har lyst på, sier han til TV 2 hjelper deg.

Rosvall sier at tallene i Norge pr. dags dato er lavere. Til nå regner han med at om lag bare 70 % har fått skoene sine.

Det vil si at det nå er nesten 150 jenter rundt om i landet som fortsatt venter på skoene sine fra Nelly.com.

- Det er dårlig av oss at vi ikke har hatt nok sko, og at det har oppstått ventetid på visse modeller, sier han til TV 2 hjelper deg.

Han sier at de nå vil kontakte de misfornøyde kundene og informere de om hva som skjer med premien deres i løpet av den kommende uken.

Har du opplevd noe lignende? Tips TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.