x factor dommere
x factor dommere

Her er de nye X Factor-dommerne

Disse fire skal finne Norges nye sangstjerne. SE VIDEO!

Marion Ravn , Elisabeth Andreassen og Klaus Sonstad blir jurykolleger med Jan Fredrik Karlsen i nye «X Factor».

- Jeg har jo alltid vært en stor fan av både «Idol» og «X Factor», så dette kunne jeg ikke takke nei til, sier Marion Ravn.

Den unge artisten – kjent fra sitt samarbeid med Marit Larsen i duoen M2M – har allerede bøttevis med erfaring, også internasjonalt, og ser frem til å dele med årets deltakere.

Meld deg på «X Factor» her!

Elisabeth «Bettan» Andreassen, Jan Fredrik Karlsen, Marion Ravn og Klaus Sonstad skal finne Norges nye sangstjerne i «X Factor»
Elisabeth «Bettan» Andreassen, Jan Fredrik Karlsen, Marion Ravn og Klaus Sonstad skal finne Norges nye sangstjerne i «X Factor»

Skal oppfylle drømmer

- Det blir kjempespennende å få muligheten til å hjelpe andre som har den samme drømmen som meg, forteller Ravn.

Elisabeth Andreassen har over 30 års fartstid som artist, og gleder seg til å være med på å hjelpe andre sangtalenter opp og frem.

- Jeg er jo så heldig at jeg har fått oppfylt mange av mine egne musikalske drømmer. «X Factor» er et flott forum der også andre håpefulle talenter kan få oppleve å se sine drømmer gå i oppfyllelse. Jeg ser frem til å, sammen med juryen og publikum, lete frem de nye talentene, og få dele spenningen og gleden med alle som ser på, sier Bettan.

Se video med Marion, Klaus og Bettan øverst i sak i saken!

Guri Solberg og Ravi er programledere for «X Factor».
Guri Solberg og Ravi er programledere for «X Factor».

- Stas å jobbe med Jan Fredrik

Klaus Sonstad har lang erfaring fra radio, scene, tv og plate.

- Det skal bli spennende å få lov til både å oppdage talenter fra bak dommerbordet, men ikke minst å være mentor, og få følge opp og jobbe med en bukett talenter for å se om de virkelig har den x-faktoren som trengs for å nå helt til topps og ut til det norske folk. Og så blir det jo skikkelig stas å sitte ved samme bord som selveste Jan Fredrik «talentdommeren over alle talentdommere» Karlsen, smiler Sonstad.

Jan Fredrik Karlsen er juryformann, og er strålende fornøyd med sine nye dommerkolleger.

- Jeg føler vi har fått en bredt sammensatt jury med bøttevis av erfaring og kompetanse. Og vi er alle veldig sultne på å jobbe frem de beste talentene, sier juryveteranen.

Les også: Her er de nye «X Factor»-programlederne

Les også: Nå kan DU bli Norges nye superstjerne

Albumaktuelle Chand Torsvik vant fjorårets «X Factor»-sesong.
Albumaktuelle Chand Torsvik vant fjorårets «X Factor»-sesong.

- Meld dere på!

Nå er dommerne opptatt av at flest mulig melder seg på årets runde av «X Factor».

- Dette er en unik sjanse til å oppnå drømmen sin. Musikkbransjen kan til tider være en brutal bransje, og du må jobbe hardt for å nå fram. Er du dyktig, kan «X Factor» være med på å gi deg et lite forsprang og åpne dører for deg. Hadde jeg vært 16 år i dag, hadde jeg helt garantert meldt meg på selv, sier Marion.

Klaus Sonstad ser også «X Factor» som en mulighet til å få oppfylt drømmen.

- Selv om du kanskje ikke blir den som haler i land seieren, får du gjennom «X Factor» gode muligheter til å sette fart på en karriere innen musikk. Også er det jo lænt, som vi sier i Trøndelag, altså artig, smiler Sonstad.

Meld deg på «X Factor» her!

Fire deltakerkategorier

De fire dommerne skal etter hvert få ansvar for hver sin kategori med deltakere: «Grupper», «Over 25 år», «Jenter under 25 år» og «Gutter under 25 år».

Snart audition

Det holdes kvalifiseringsrunder (precasting) i vår i Tromsø, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Oslo. På precasting må man kvalifisere seg for å få synge på hovedaudition foran dommerpanel og publikum i Trondheim, Bergen eller Oslo.

Søknadsfrist er satt til 1. mai, og søknadsskjema ligger her!