forfra
forfra

Kjøp filmbil for kr 90.000,-

Film-helten fra ”Biler” har stått til salgs i snart to år - den kan bli din!

Først av alt: Ja, vi vet at ”Doc”, The Fabulous Hudson Hornet, i Pixars tegnefilm er en 51-modell, og at det er en todørs.

Men det kryr ikke av Hudson Hornet-biler lenger, og en firedørs fra 1954 har fellestrekk nok til at vi allikevel våger sammenligningen.

Budsjettet sprakk

- Det har vært stor interesse for bilen, ja. Det er sikkert mange som har fått øynene opp for Hudson gjennom ”Cars”.

- Det var faktisk et norsk filmselskap som ville kjøpe denne, og bruke den som promoteringsbil – men jeg tror budsjettet sprakk, sier Jan Tore Rudåsen ved Tønsberg Autosenter.

Les vår bruktbil-test av Ford Mustang her:

De tok inn bilen fra USA i 2008, og la den raskt ut for salg. Nå har snart to år gått, prisen har gått gradvis nedover, men Horneten har ennå ikke fått ny eier.

Doc_Hudson_og_Light_101823a
Doc_Hudson_og_Light_101823a

Prosjektbil

- Det er en prosjektbil som krever mye jobb, men det skal ikke fryktelig mye arbeid til før verdien på denne har doblet seg.

- Jeg ville byttet girkassa, og så må det rustsveises noe i gulvet fremme. Det er en som har meldt seg flere ganger, men vi blir ikke enige om pris, sier Rudåsen.

siden
siden

For å se hele annonsen, klikk her:

Hudson Hornet ble bare produsert mellom 1951 og 1954. Den var forut for sin tid da bilen ikke ble bygget på ramme. Den selvbærende konstruksjonen gjorde bilen lett, og med lavt tyngepunkt og stor motor ble Hornet synonymt med fart - til tross for at den aldri ble levert med V8.

Men det skal sies at den grommeste rekkesekseren til Hudson var på fem liter (308 ci).

Kommer fra Texas

- Det står en sekser i denne også, men jeg er ikke helt sikkert på hvor stor den er.

Vi har veldig mye teknisk dokumentasjon på bilen, men jeg har ikke hatt så mye med akkurat denne å gjøre, sier Rudåsen som mener å huske at bilen har rullet i Texas frem til den havnet i Vestfold.

dashbord
dashbord

Slik importerer du din egen drømme-veteranbil

Gjorde rent bord

Tidlig på 50-tallet herjet Hudson Hornet i Stock Car Racing, og fra 1952 til 1954 vant Hudson hele 66 av 95 NASCAR Grand National-løp.

- Det er en kul bil, og selv om vi har hatt den her i snart to år taper vi ikke noe på den. Den er betalt, og koster oss ingenting nå.

Vi vurderer faktisk å sette den i stand selv om ingen vil handle, sier Rudåsen som forteller at gutta i Tønsberg har gjort nettopp det med en Chevrolet El Camino som de heller ikke fikk solgt.

Totalt ble det produsert 24.833 Hudson Hornet i 1954.

Les mer om bruktbiler i vår store bruktbil-guide:


bakfra-detalj
bakfra-detalj