OVERGREP: Den tidligere katolske biskopen i Trondheim, Georg Müller, har innrømmet sexovergrep. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)
OVERGREP: Den tidligere katolske biskopen i Trondheim, Georg Müller, har innrømmet sexovergrep. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

Müller oppholder seg i Roma

Den tidligere biskopen i Trondheim, Georg Müller, oppholder seg i Roma. Müller måtte forlate stillingen sin i juni i fjor etter å ha innrømmet seksuelle overgrep mot en altergutt.

Adresseavisen har oppsøkt Müller i Roma, dit han skal ha reist fra Osnabrück onsdag. Müller ønsket ikke å uttale seg til Adresseavisen da de møtte ham. Han har ifølge avisen gitt beskjed til sykehuset der han tidvis virket som prest, at han ikke kommer tilbake.

Les også: – Fornøyd med at biskopen reiste

– Må forklare seg for Vatikanet

Müller befinner seg angivelig i Roma for å få en avklaring fra Vatikanet om framtiden hans i den katolske kirken. Det er en nonneorden like i nærheten av Vatikanet som huser Müller i Roma.

Han har også besøk av venner fra Trondheim, blant annet sin tidligere sekretær Kari Hauge. Hun er kasserer og sekretær (kansellist) i Trondheim katolske stift og er kjent som en svært trofast støttespiller for Georg Müller.

Les også:
– Den katolske kirken bør avvikle sølibatet
Bistandsadvokat: – Overgrepssaken er foreldet

Ikke overrasket

Biskop Bernt Eidsvig i Oslo og Trondheim katolske stift sier han ikke har hatt direkte kontakt med Müller på lenge. Han er likevel ikke overrasket over at den tidligere biskopen befinner seg i Roma.

- Jeg vet at han skulle til Roma på et tidspunkt. Jeg tror han har et mellomværende med Troskongregasjonen. Men det kan jeg ikke bekrefte. Det er Troskongregasjonen som har behandlet saken, og det er på innstilling derfra at han forlot sin stilling og Trondheim, forteller Eidsvig. (©NTB)