Markedshøyskolen (Foto: Montasje)
Markedshøyskolen (Foto: Montasje)

Skolen krevde 25.000 for ubrukt studieplass

Carina (22) sa opp studieplassen ved Markedshøyskolen før studiestart. Nå vil Forbrukerombudet få endret oppsigelsesfristen ved skolene.

- Det er i høyeste grad et problem. Vi har sett på det som et stort problem at skoler krever hele semesteravgiften av studenter som har sagt opp plassen sin før studiestart, sier Forbrukerombud Bjørn Erik Thon til TV 2 hjelper deg.

Se også: Nok en gang raser studenter mot Noroff Instituttet

Les også:- Giften begynte å spise opp kroppen

Les også: Tapte 9000 kr på Finn.no

Se også: Fikk vannkopper - kastet ut av skolen

I kveld fortalte TV 2 hjelper deg om Carina Kolsrud Raaen som har fått et pengekrav på nærmere 30.000 kroner fra Markedshøyskolen selv om hun sa fra seg studieplassen sin før studiestart.

Hele innslaget ser du i videovinduet på toppen av siden

Vil endre fristen

TV 2 hjelper deg har vært i kontakt med flere studenter som har opplevd akkurat det samme. Nå ønsker Forbrukerombudet å få slutt på at studenter havner i lignende situasjoner.

- Vi har nå skrevet brev til de største privatskolene. Det vi er spesielt opptatt av er oppsigelsestiden. Studentene bør kunne si opp studieplassen sin frem til samordnet opptak uten noen gebyr. Sier de fra seg plassen etter samordnet opptak, betaler studenten et gebyr på et par tre tusen kroner - ikke mer, slår Thon fast.

Besøk vår store Testbase

Ikke tjene på ubrukte plasser

Thon er opptatt av at skolene ikke skal tjene penger på studenter som ikke bruker studieplassen sin.

- Det skal ikke være slik at en student skal måtte betale for hele semesteravgiften. Fylles denne plassen opp til studiestart vil det jo si at skolen tjener på studenten som ikke brukte plassen sin, og det vil jo ikke være riktig, sier Thon.

Må stilles strenge krav

Forbrukerombud Thon er opptatt av at studenter ikke skal ha så mye bryderi med å si opp studieplassen sin.

- Dette er jo unge folk som ikke er vant til å lese alle kontrakter så nøye. Det er jo tross alt en utdannelse det gjelder og det må det stilles strenge krav til, avslutter Thon.

- Har vunnet litt

Carina sin sak endte med et forlik i Forliksrådet. Hun må betale 13.000 kroner – halve semesteravgiften til skolen. Carina er likevel svært glad over at Forbrukerombudet nå ønsker å endre oppsigelsesfristen ved skolene.

- Nå har jeg kjempet så mye for denne saken. Jeg føler på en måte at jeg har hatt rett og at jeg nå har vunnet litt selv om jeg må betale de 13.000 kronene. Jeg håper nå at kontraktene blir endret og at ingen flere vil komme i denne situasjonen, sier en fornøyd Carina til TV 2 hjelper deg.

Har du opplevd noe lignende? Tips TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl 20.30.