Dyreste krasj oppslag
Dyreste krasj oppslag

Hva tenker du når du krasjer verdens dyreste?

Topp 5: Verdens dyreste bilkrasj

Dyreste krasj 250 GTO
Dyreste krasj 250 GTO

1) Ferrari 250 GTO

Dette går for å være verdens dyreste bil, og utgaver av denne ultrasjeldne Ferrari-klassikeren har blitt solgt for nærmere 28,5 millioner dollar på auksjon. At bilene nærmest er uvurdelig betyr ikke at de kun står i garasje. Flere av disse blir brukt i historisk racing, og en av dem har altså blitt krasjet!

For å sette ting litt i perspektiv: Totalt har 14 Ferrari Enzoer vært involvert i kollisjoner. Denne éne Ferrarien er verdt mer enn alle dem tilsammen!

Her kan du se flere krasja millionbiler!

Dyreste krasj 250 spyder i sanda
Dyreste krasj 250 spyder i sanda

2) Ferrari 250 GT California Spyder

Auksjonsrekorden for en Ferrari 250 GT California Spyder ble satt 18. mai i 2008, da den gikk under hammeren for nær 11 millioner dollar.

Da var det vel litt dumt da, at en amerikansk eier hadde en slik bil lagret i en garasje som ikke heelt kunne motstå kreftene i en orkan!

Les her om verdens første superbil!

Dyreste krasj ferrari kort tryne
Dyreste krasj ferrari kort tryne

3) 1959 Ferrari 250GT TDF

Vi i Broom synes historisk racing er noe av det absolutt beste som finnes. Det setter to streker under svaret som sier at biler skal brukes, ikke lagres!

Allikevel må det vel kjennes som en ekstra stor klump i magen hvis du krasjer en av de dyreste og mest sjeldne racerbilene. Det skjedde under Shell-Maserati Historic Challenge i 2003 da en Ferrari 250GT TDF ble langt flatere i fronten enn det den var fra fabrikk... Bilen er verdt mer enn 1,65 millioner dollar!

Dyreste krasj Veyron
Dyreste krasj Veyron

4) Bugatti Veyron

Bugatti har annonsert at det kun kommer til å bygges 300 eksemplarer av verdens dyreste serieproduserte bil, Bugatti Veyron. To av disse bilene har allerede blitt krasjet. Den første allerede etter én ukes eierskap. Heldigvis har den norske Veyron-eieren Arne Fredly holdt seg unna denne eksklusive krasj-lista.

mclaren
mclaren

5) McLaren F1

McLaren F1 blir av mange sett på som det ypperste innen superbiler. Med en toppfart på 391 km/t, og lett vekt som gjorde den til en vinner på racerbanen, så er Gordon Murrays eksklusive konstruksjon noe helt spesielt. Noe så spesielt at bilfantasten Rowan Atkinson (les: Mr. Bean) gikk til innkjøp av en.

I et uoppmerksomt øyeblikk kjørte han rett i rumpa på en annen bil.

Se han lager sinnssykt ekte billyder med munnen!