Verpesjuke høner legger for mange egg

Men regjeringen sier nei til billigsalg på påskeegg.

NØKKELHULL: Myndighetene i Norge, Sverige og Danmark har valgt Nøkkelhullet som symbol på sunnere matvarer. Kriteriene for hvilke matvarer som kan få Nøkkelhullet er fastsatt av norske, svenske og danske mat  og helsemyndigheter i fellesskap. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
NØKKELHULL: Myndighetene i Norge, Sverige og Danmark har valgt Nøkkelhullet som symbol på sunnere matvarer. Kriteriene for hvilke matvarer som kan få Nøkkelhullet er fastsatt av norske, svenske og danske mat og helsemyndigheter i fellesskap. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Har du ikke gjort unna påskeinnkjøpene, trenger du trenger neppe være redd for at det skal gå tomt for egg i butikkhyllene. Ved årsskiftet lå det 700 tonn egg på lager i Norge og myndighetene regner med en overproduksjon på 2100 tonn i år. Men i stedet for å tilby billige påskeegg, skrur regjeringen opp avgiften produsentene betaler, for å dempe produksjonen av egg i Norge. - Her burde man i stedet satt i gang en kampanje for å få ned prisen på egg, slik at folk nå i påsk

Mer innhold fra TV 2