Savnede studenter funnet i fjellet nord for Tromsø

De tre spanske studentene som var savnet etter at de ikke kom fram etter en tur i fjellene utenfor Tromsø, er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En snøskuterpatrulje fant de tre ved 22.15-tiden lørdag kveld. Det er uklart hvordan det står til med dem, men Ronny Frantzen i Norsk Folkehjelp sier den siste meldingen før de ble funnet gikk ut på at de var svært kalde.

– Vi har derfor satt i gang forebyggende tiltak og transporterer dem til hytta Nonsbu, sier Frantzen til NTB. Spanjolene ble funnet 1 kilometer fra Nonsbu, hytta de var på vei til da de tok feil av veien og gikk seg vill i fjellet.

Mannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors lette lørdag kveld etter to kvinner og en mann i 20-årene som hadde gått ut fra Tønsvik på fastlandet litt nord for Tromsø.

– De ble meldt savnet da de ikke møtte opp som avtalt på Nonsbu, hvor de skulle møte fem andre. Det blåser en del i fjellet, og vi har bedt Norsk Folkehjelp lete etter de tre, sa operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB da leteaksjonen ble startet.

Underveis var politiet og lete mannskapene kontakt med studentene per telefon.

– De er i god behold, men det er vanskelig å lokalisere dem, forklarte beredskapsansvarlig Erlend Aarseæther i Norsk Folkehjelp. Spanjolene hadde et lite lys med seg, noe Aarsæther oppfordrer alle andre som ferdes i fjellet til også å ta med.

– Det gjør det veldig mye lettere å finne folk i en leteaksjon. (©NTB)