VIKTIG STØTTESPILLER: Kjæresten Mari Gaarden Myhre er en av Robins viktigste støttespillere i kampen for å vende tilbake til livet.  (Foto: Privat)
VIKTIG STØTTESPILLER: Kjæresten Mari Gaarden Myhre er en av Robins viktigste støttespillere i kampen for å vende tilbake til livet. (Foto: Privat)

– Jeg vil gifte meg med Robin når han våkner

I snart to uker har Mari Gaarden Myhre våket over kjæresten Robin Vedvik Helmersen som ble truffet av et takras i Frognerveien i Oslo.

Tirsdag 16. mars ble Mari Gaarden Myhre møtt av et syn hun aldri vil glemme. Kjæresten Robin var blitt truffet av et isras i hodet.

Robin ligger i koma etter at han ble truffet av et takras. (Foto: Privat)
Robin ligger i koma etter at han ble truffet av et takras. (Foto: Privat)

– Jeg kjente jo igjen joggeskoene hans og joggebuksa som han hadde på seg. Det sto en del mennesker rundt. Da jeg koblet at det var han, skjønte jeg at det var noe, da løp jeg bort, forteller Mari til TV 2 Nyhetene.

– Han var blå og hvit i ansiktet

Det var et forferdelig syn som møtte henne.

– Det var is rundt, og jeg skjønte at det her ikke var så veldig bra. Han var veldig blå og hvit på en måte i ansiktet, litt skjoldete nesten. Og det var en del blod som kom ut av nese og munn. Jeg hørte på pusten hans at det ikke var noen pust i den forstand, sier Mari.

I over ti minutter var Robin uten oksygen. Snarrådig hjelp fra forbipasserende var avgjørende for situasjonen der det handlet om sekunder.

– Jeg snakket med ham; Robin, nå må du puste, du er så flink, sier Mari.

Se nyhetsreportasje med faren og kjæresten på sykehuset:

403150

– Tvangsekteskap når han våkner

Robin ligger fortsatt på intensivavdelingen på Ullevål. Men for et par dager siden klarte han for første gang å åpne øynene.

– Det var ikke et glassklart blikk, men jeg så han i øynene. Og da han fikk øyekontakt klemte han meg gjentatte ganger i hånden, sier Rune Vedvik, Robins far.

For Mari er det viktigst å tenke framover.

– Han betyr alt. Jeg har aldri hatt det så bra som jeg har med ham, det er noe helt eget. Jeg har sagt det til pappaen til Robin at det blir tvangsekteskap når han våkner, sier hun og ler.

Robin og Mari i Holmenkollen før Robin havnet bevisstløs på Ullevål.  (Foto: Privat)
Robin og Mari i Holmenkollen før Robin havnet bevisstløs på Ullevål. (Foto: Privat)

Gårdeieren, driftssjefen i gården og foretaket ble fredag siktet for uaktsom, grov legemsbeskadigelse som følge av hendelsen.

Tilstanden til Robin er i bedring. Han viser tidvis tegn til å være ved bevissthet, men i perioder er han fremdeles i en komalignende tilstand.