telesex_montasje (Foto: Colourbox/TV 2)
telesex_montasje (Foto: Colourbox/TV 2)

Trodde hun ringte Nav - fikk tilbud om telefonsex

Oslo-kvinnen ringte nummeret som var oppgitt på brevpapiret til Nav. Men i andre enden av linjen svarte en kvinnestemme som kom med tilbud om helt andre tjenester.

Telefonnummeret til Nav Nordre Aker i Oslo har er for noen ubehagelig likt nummeret til en tjeneste med helt annet innhold. Det fikk en kvinne erfare da hun skulle kontakte Nav-kontoret.

Kvinnen som er i 40-årene var i kontakt med Nav for å bli registrert i systemet. I et brev hun fikk tilsendt fra Nav ble hun bedt om å ta kontakt med Nav-kontoret i Oslo slik at hun kunne bli registrert. Da hun ringte nummeret som var oppgitt nederst i malen på brevet, fikk hun sjokk.

Erotiske historier

Det var ikke en saksbehandler fra Nav som svarte i andre enden, men en kvinnestemme som kom med helt andre servicetilbud enn hva som er vanlig for etaten.

«Tast 1 for å høre erotiske historier,» sa den myke kvinnestemmen i den andre enden av telefonen.

Nav-brukeren fikk sjokk og slengte på røret. Hun slo opp i telefonkatalogen og fant det riktige nummeret til Nav-kontoret. Der opplyste hun om hva som hadde skjedd da hun ringte nummeret som sto på brevet. Telefonnummeret som går til Nav har et siffer i forskjell fra den erotiske teletjenesten.

Den Nav-ansatte skal ha svart at de var fullstendig klare over feilen og at det var rettet opp på de nye brevmalene. Kvinnen oppfattet det slik at saksbehandleren var irritert over at hun opplyste om dette.

Nå lurer kvinnen på hvor mange andre som har opplevd den samme ubehageligheten.

– Det er jo bare å beklage

TV 2 har fått tilgang til brevet fra Nav og har prøvd å ringe det oppgitte nummeret. Det er ingen tvil om at nummeret fører til en erotisk telelinje.

Etter å ha tastet korrekt nummer får TV 2 kontakt med enhetsleder Tone Johansen ved Nav Nordre Aker. Hun vet ikke hvordan denne feilen kan ha skjedd.

– Vi har ingen god forklaring på hvordan dette har skjedd, det kan være en form for teknisk feil. Vi har i hvert fall ingen brevmaler med det aktuelle nummeret nå, sier Johansen.

Hun har vært ved Nav Nordre Aker i fem måneder, men ble ikke klar over nummerlikheten med en sextelefon før TV 2 tok kontakt. Etter å ha forhørt seg med kolleger som har jobbet ved avdelingen i årevis kommer det fram at enkelte har vært klar over at Nav-nummeren har ett siffer i forskjell fra den erotiske telelinjen.

Johansen kan heller ikke si hvorfor kvinnen fikk til svar at de var klar over feilen på brevmalen da hun ringte sentralbordet. Nav-lederen tror det kanskje kan være en sammenheng med at folk tidligere har opplevd at de selv har tastet feil nummer og havnet hos den erotiske teletjenesten.

Dermed kan den Nav-ansatte som snakket med kvinnen ha tolket det slik at hun hadde tastet feil nummer.

– Det er jo bare å beklage. Det er jo ikke hyggelig for denne personen som opplever dette, sier Johansen til tv2nyhetene.no.

Tror ikke mange har opplevd dette

– Har dere vurdert å bytte telefonnummer på grunn av de like sifrene?

– Det er jo Telenor som har gitt oss dette nummeret. Det er første gang jeg har hørt om dette på de fem månedene jeg har jobbet her. Men man må også kunne stole på at brukerne taster riktig telefonnummer. Vi beklager den ubehagelige opplevelsen denne kvinnen hadde.

Johansen mener at det umulig kan være mange som har fått lignende brev med samme nummer.

– Hadde mange forsøkt å ringe dette nummeret og havnet hos denne andre tjenesten, så tror jeg at vi hadde fått en god del telefoner om det.

– Men det blir vel bare spekulasjoner?

– Ja, det blir vel det, men jeg tror folk som opplever slikt vil ta kontakt med oss.

Nav Nordre Aker kan ikke garantere at noe slikt ikke skjer igjen, men har nå gått gjennom alle brevmaler for å være sikre. De forsikrer om at alle brevmalene de nå bruker, har korrekt telefonnummer.