christer påske (Foto: TV 2)
christer påske (Foto: TV 2)

Vin til påskelammet

Og vin til påskeferien. Christer Berens gir deg tips om vin.

Påsken er nær. Og mange velger å servere det tradisjonelle påskelammet. Det samme gjorde Wenche Andersen i studio.

Les også: Wenches lammestek

Da er det også naturlig at Christer Berens anbefaler egnet vin. Denne gangen har Berens med seg tre spanske viner. To gode og kraftige viner fra Rioja og en passende 3 liter bag in box.

- Etter en skitur er denne bra, også foran peisen, sa Berens til programleder Signe Tynning, og henviste til den første vinen.

- Crianza betyr at den er lagret i to år, minst et år på fat. Dette er viner som passer bra til lam og biff. Crianza-viner er middels fyldige.

- Reserva-vinene fra Rioja i Spania er lagret minst tre år. Det gjør den rikere, og vinen passer bra til viltkjøtt. Og påskelammet selvfølgelig.

Hyttevin på boks.

Rioja-viner får man ikke tappe på boks. Men det finnes mange bra alternativ man kan ta med på hytta eller bare nyte hjemme. Se Berens' forslag i listen under.

Nederst i artikkelen finner du også oppskriften på Berens' egenkomponerte glühwein.

Les også:Hvilke vin-nyheter er best?

Les også:Vin til vilt

Ukens vintips under bildet!

rioja2 (Foto: TV 2)
rioja2 (Foto: TV 2)

Her er ukens vintips fra Christer Berens:

Montecillo Crianza. Rioja, Spania. Varenr: 1705. Kr 109,90

Cune Reserva 2005. Rioja, Spania. Varenr: 57058. kr. 159,90

Bag-in-box (3 liter): Avent Tempranillo, Spania. Varenr: 56166. Kr 349,90

Les også:Vin fra Italia

Les også:Kokebok med TV 2 profil

gluwien (Foto: TV 2)
gluwien (Foto: TV 2)
rioja (Foto: TV 2)
rioja (Foto: TV 2)

Berens' favoritt-glühwein.

Til 4 personer

2 dl vann
6 dl vin
Skallet av en appelsin
Saften av en appelsin
4 stk stjerneanis
1 kanelstang
3 ss sukker
1 ss honning

Start med å skrelle appelsinen med en potetskreller, så lange remser som mulig og så lite som mulig av det hvite på skallet. Del kanelen i fire biter.

Kok opp vann sammen med stjerneanis, kanel, appelsinsaft, appelsinskall og sukker. La koke noen minutter.
Senk varmen og tilsett vin og honning . Varm drikken til det ryker, men ikke mer for da forsvinner alkoholen.
Server Glühwein i glass eller mugger sammen med en kanelbit og en stjerne anis. Klarte du lage noen fine remser av appelsinskallet kan du legge i det med.

Nyt drikken så varm som mulig

God påske!