guriog-ravi680 (Foto: Bjørn Erik Larssen (TV 2)
guriog-ravi680 (Foto: Bjørn Erik Larssen (TV 2)

Ravi og Guri har X Factor

Ravi skal sammen med Guro Solberg lede TV 2s nye runde av «X Factor».

Ivar Christian ”Ravi” Johansen og Guri Solberg blir altså programlederduoen som skal lede jakten på Norges nye «X Factor»-stjerner på TV 2.

- Det blir vanvittig moro! Jeg gleder meg til å presentere alt fra jenteroms-singer-song-writere og dusjvokalister til utemmede, musikalske villdyr på tv-skjermen. I tillegg til talentkonkurranse, håper jeg å kunne fylle litt sendetid med informasjon og kunnskap om musikk, slik jeg har gjort i tidligere fjernsynsprogrammer, sier Ravi.

- Jeg ser fram til fjernsynsøyeblikk med temperatur, enten temperaturen oppstår som følge av inderlig vakker sang, komiske opptredener, tårevåte reaksjoner eller illsinte konfrontasjoner, smiler Ravi.

- Perfekt par

Også makker Guri Solberg gleder seg til å lage fest for tv-seerne hver fredag.

- For min del skal det bli gøy å komme tilbake til musikken igjen, og det blir morsomt å leke med Ravi! Jeg synes det er kult at vi har litt ulik bakgrunn. Mens han har ruslet rundt med kjempekassettspilleren sin og laget kjempebra ”Landeplage”-program, har jeg gjort mer paljettbaserte direkteshow. Sammen har vi den perfekte programledererfaringen! Dessuten synes jeg det gir en ekstra troverdighet at Ravi er artist, og kan mye om den bransjen «X Factor»-deltakerne gjerne vil inn i, mener Guri Solberg.

- Jeg er ikke helt sikker på om jeg skal kalle Ivar for Ravi eller Ivar. Men «Guri og Ravi», «Guri og Ivar»; det låter fint sammen uansett, ler hun.

- Der er jeg faktisk litt forvirra selv også, smiler Ravi.

Nye elementer

Det at TV 2 i år går for to programledere, er en av flere forandringer kanalen gjør i forhold til fjorårets X Factor-runde.

- De har sett litt på hva andre land har gjort, og plukket med seg det beste fra derfra. Dette er spennende tilskudd til formatet, som jeg tror seerne vil like, sier Guri Solberg.

Ekte og realistisk

I år blir det fire kategorier deltakere, mot tre i fjor. Dette fører også til at det blir fire dommere/mentorer. I tillegg vil audition-rundene bli avholdt med publikum i salen.

- Å synge for publikum gir jo en mye mer realistisk og ekte setting for deltakerne, samtidig som det gir dommerne en mye bedre mulighet til å se hvilke deltakere som klarer å fange publikum, sier Guri Solberg.

Skitne, uslepne diamanter

Og Ravi oppfordrer alle med en liten, vibrerende artist langt nede i magen til å melde seg på «X Factor».

- Det er ingen grunn til å nøle! Vi er ikke ute etter skolerte og erfarne utøvere. Vi er rett og slett ute etter alle som innehar x-faktoren, og x-faktoren kan man finne over alt; på skolebenken, i kommunebyråkratiet eller på eldresenteret. Vi er ute etter de skitne, uslepne diamantene. Det enestående, urørte talentet. Meld deg på!

Auditionrundene vil bli holdt i Tromsø, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Oslo i perioden april til juni.

Søknadsskjema ligger ute nå på www.tv2underholdning.no

CV - Ravi:

Ivar Christian ”Ravi” Johansen var i 1994 med å starte bandet Jaga Jazzist. Han har også vært medlem av andre kjente band som Briskeby og The Jessica Fletchers.

I 2003 var han med Folk & Røveres som rapper på albumet ”Bagateller”, og ble for alvor kjent gjennom landeplagen «Utadæsjælåpplevelse». Samme år begynte han å samarbeide med Anders Løvlie under navnet «Ravi og DJ Løv». Sammen ga de ut albumene ”Lekr butikk” i 2004 og ”Den nye arbæidsdagn” i 2005, og albumene bestod av store hits som «Dødsøt» «E-Ore», «Tsjeriåu» med De Månråus (The Monroes) og «Bitelit» med Treisi Men. I 2006 ga han ut sitt første rene soloalbum ”Kjøpr Gitar”.

Ravi har de siste årene vært programleder for tre sesonger av et av landets mest populære musikkprogrammer på tv, ”Landeplage”. I februar ledet han ”Spellemann 2009” på TV 2 sammen med Solveig Kloppen.

CV - Guri Solberg:

Guri startet karrieren med fem år i statskanalen fra 1999, blant annet med radioprogrammet ”Kaliber” på NRK Petre og kulturprogrammet ”Stereo” på NRK2 , men meldte overgang til TV 2 og Absolutt Underholdning i 2004.

I 2006 ble hun programleder for ”Skal vi danse” som hun har ledet i fire sesonger. I tillegg har hun på TV 2 ledet store show som ”Nordic Music Awards”, ”Amanda” og ”Gullfisken”.

Våren 2009 ledet hun ”Det store korslaget” i tillegg til å være en del av ”Torsdag kveld fra Nydalen”. Hun fikk sitt første barn sommeren 2009, og har hatt svangerskapspermisjon siden det.