AKER SYKEHUS: 160.000 pasienter sogner til Aker sykehus. Planen er at de de fleste av disse skal overføres til Akershus universitetssykehus når Aker er langt ned. Men kanskje overlever Aker i en redusert utgave.
 (Foto: TV 2)
AKER SYKEHUS: 160.000 pasienter sogner til Aker sykehus. Planen er at de de fleste av disse skal overføres til Akershus universitetssykehus når Aker er langt ned. Men kanskje overlever Aker i en redusert utgave. (Foto: TV 2)

Aker sykehus kan overleve

Sykehuset kan overleve i en kraftig redusert utgave. Det er klart etter at regjeringen har gått inn i en dialog med Oslopolitikerne.

Det var en høylytt demonstrasjon utenfor Helsedepartementet tirsdag. Carl I Hagen fra Fremskrittspartiet skjelte ut regjeringen og administrasjonen Helse Sør-Øst som ”gærne” fordi de vil legge ned Aker sykehus i Oslo. Skal behandles på Ahus Sykehuset betjener blant annet de folkerike områdene i Groruddalen på Oslos østkant. Fra neste år skal disse pasientene til det splitter nye Akershus universitetssykehus (Ahus) som ligger få kilometer unna. At det nye syk