Erik Andersen (58) ble i Follo tingrett dømt til ni års forvaring. 58 åringen må også betale over 2,5 millioner kroner i erstatning til 66 ofre.  (Foto: TV 2)
Erik Andersen (58) ble i Follo tingrett dømt til ni års forvaring. 58 åringen må også betale over 2,5 millioner kroner i erstatning til 66 ofre. (Foto: TV 2)

– Jeg kommer aldri til begå overgrep i igjen

Tiltalte Erik Andersen fikk siste ord i lommemannsaken før prosedyrene starter etter påske.

Etter nesten fem måneder avsluttet Follo tingrett mandag rettsforhandlingene i lommemannsaken med de sakkyndiges rapport. Nå blir det pause til etter påske når prosedyrer holdes og dom kommer.

– Pedofil

Etter at de sakkyndige var ferdige med å legge fram sin rapport om den tiltalte 58-åringen, fikk han selv anledning til si hva han mente.

Spesialpsykolog Pål Grøndahl og psykiater Henning Værøy har sammen vurdert tiltalte og konkluderte i retten at han er pedofil og at det er fare for gjentakelse.

Les mer:: – Lommemann-tiltalte er pedofil

Tiltalt: – Jeg er skamfull

– Jeg er skamfull over hva jeg har gjort. Jeg har kommet et godt stykke på vei og trenger sikkert mange års terapi ennå, men jeg kommer aldri til å begå meg på noen mindreårige igjen etter disse greiene her. Og det håper jeg retten også tror meg på, sa Erik Andersen.

Les også: Benektet overgrep overfor ekskona: – Jeg trodde på ham

Han var tydelig opprørt over deler av de sakkyndiges uttalelser. Selv om de sakkyndige mener han er relativt normalt utrustet når det gjelder empati og evnen til å fungere, ble det påpekt at han bare i liten grad erkjenner sin egen seksuelle legning.

Grøndahl mener tiltalte åpenbart ikke tar sannheten innover seg når han både overfor dem og i retten har nektet for at det var seksuelle motiver bak overgrepene han er tiltalt for.

(©NTB)