TOPPLØSKRANGEL: Du kan trygt gå kledt som modellen Lisa Lee om du går på gaten i Boulder, Colorado, men skal du jobbe i hagen vil en av byens største boligeiere tvinge kvinnene til å kle på seg. (Foto: Scanpix/WENN.com)
TOPPLØSKRANGEL: Du kan trygt gå kledt som modellen Lisa Lee om du går på gaten i Boulder, Colorado, men skal du jobbe i hagen vil en av byens største boligeiere tvinge kvinnene til å kle på seg. (Foto: Scanpix/WENN.com)

Toppløskamp om hagearbeid

Boligeier vil forby kvinne å jobbe i hagen toppløs, mens byrådet tillater toppløse kvinner i gatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Boulder i den amerikanske delstaten Colorado har mottatt flere klager på at Catharine Pierce (52) jobber i hagen halvnaken.

Men ifølge lovene, gjør kvinnen ikke noe galt med å ha brystene i det fri mens hun steller i hagen.

Uklar feil

Hva naboene finner så støtende med at kvinnen lar plaggene falle, sier meldinger på amerikanske nettaviser intet om. Men til høylytte naboprotester gir ektemannen Robert Pierce til svar at hans kone må få gjøre som hun vil, så lenge det er lovlig.

Da politiet rådet kvinnen til å kle seg mer sømmelig med at ha på mer enn en bare stringtruser, ga herr Pierce svar på tiltale og anklaget polititjenestemennene for å ha gjort en stor feil ved å blande seg inn i privatlivet deres.

Politiet måtte til naboenes skuffelse erkjenne at kvinnen ikke brøt noen lover, så lenge hun dekket kjønnsorganet.

Gul stringtruse

Ifølge det lokale nettstedet Daily Camera skal naboene ha klaget i flere år, men at mange valgte å klage da 52-åringen sist onsdag stelte i hagen bare ikledt en gul stringtruse og rosa hansker.

Betsey Martens som er direktør ved boligselskapet der Pierce-familien bor, sier at de vil endre reglene for boligene, siden det har tatt for lang tid for de folkevalgte i byen å gjøre noe med problemet.

Lov i gata

Neste måned skal imidlertid byrådet ta opp en utvidelse av byens bestemmelser mot nakenhet, der det er kommet inn flere forslag. Et av forslagene var å forby kvinner å gå toppløse på offentlige steder, men dette forslaget har byrådet allerede trukket.

Dermed kan diskusjonen i nabolaget trolig fortsette enda en stund fremover.