bilde 1 (Foto: Eivind Fondenes)
bilde 1 (Foto: Eivind Fondenes)

Bil knust av isblokker i Oslo

Nytt takras fra bygård.

TV 2-reporter Eivind Fondenes tok disse bildene av en Toyota Corolla i Thor Olsens gate i Oslo torsdag formiddag. Taket og frontruten var smadret av is som hadde falt fra taket på huset ved siden av den parkerte bilen.

Eier Ingvild Lillefjære er bare glad for at ingen satt i bilen da den ble truffet.

– Jeg byttet bil med kjæresten min i dag. Han tok bilen til trening, og da han kom tilbake, fant han bilen sånn, sier Lillefjære til tv2nyhetene.no.

Blir spiker

Uten at hun har fått sett bildene av den lille Toyotaen, antar hun at den må vrakes.

– Den er 22 år gammel, så den er ikke verdt så mye. Men den er viktig for meg, jeg bruker den hver dag. Den har ikke stoppet en eneste gang, sier bileieren.

– Synes du det er skummelt med isen som faller i sentrum for tiden?

– Ja, man går jo og ser opp i lufta mer enn det man vanligvis gjør. Men det burde ikke være nok å sette opp et skilt om at det er rasfare, sier Lillefjære.

Se reportasje fra TV 2 Nyhetene onsdag (reporter: Håvard Karlsen)

401033

Hektisk

Operasjonsleder Heidi Benham Grundstad i Oslo politidistrikt opplyser at de har hatt mange «istapp-oppdrag» torsdag.

– Så langt i dag har vi elleve loggførte oppdrag som går på dette. Ingen personer er kommet til skade, bare kjøretøyer og en veranda er blitt ødelagt, sier Benham Grundstad til tv2nyhetene.no klokken 14.

En mann i 20-årene ble alvorlig skadet da han ble truffet av et takras på Frogner i Oslo tirsdag. Ullevål universitetssykehus opplyser torsdag at mannen er operert og under intensivbehandling. Tilstanden er stabil.

– Ekstrem rasfare

Trafikketaten i Oslo er ansvarlig for å bøtelegge gårdeiere som ikke fjerner is fra fortau og tak. Fagkonsulent Vigdis Johansen i Trafikketaten sier at det nå er ekstrem fare for takras i Oslo.

– Vår vakstrentral får mange henvendelser fra publikum som melder om takras over hele byen, skriver etaten i en epost til tv2nyhetene.no.

bilde (Foto: Eivind Fondenes)
bilde (Foto: Eivind Fondenes)
bilde 1 (Foto: Eivind Fondenes)
bilde 1 (Foto: Eivind Fondenes)
bilde(3) (Foto: Eivind Fondenes)
bilde(3) (Foto: Eivind Fondenes)
bilde(2) (Foto: Eivind Fondenes)
bilde(2) (Foto: Eivind Fondenes)