Hyttedrømmen, gilbo
Hyttedrømmen, gilbo

Disse treffer du i «Hyttedrømmen»

Og her er deres tanker om hyttelivet.

Snekker og bonde Vidar Opheim står overfor et stort valg: Skal han gi opp støls- og gårdsdriften og satse på hytteinteriørfirmaet?

Den miljøbevisste hippien Bjørn Stendebakken og kona Inger Synnøve Lerhol vurderer for og mot om de skal bli med på hyttetomtesalg og massiv hytteutbygging eller ei.

Sterke krefter til fjells

Men er det virkelig en god ide når sterke krefter vil anlegge splitter nye handlegater og spa midt oppå fjellet – blant spredte små hytter som eies av folk som vil ha fred og uberørt natur?

- Her er det snart ikke mer å ødelegge, sier Kjell A. Bay. Hans familie har hatt feriested i egnen i generasjoner og ser på utviklingen med gru.

Den velbeslåtte foretningsmannen Erik Martin Berge, med stor hytte i hyttefelt, boblebad på verandaen og en Corvette sportsbil utenfor hyttedøra, er derimot ubekymret.

- Jeg er sosial og liker å ha naboer tett innpå, smiler han.

Les mer om de medvirkende og se video her.

Millionhytter

Edgar Hansen drar på befaring for å kjøpe hytte til påske og vurderer ei høystandarshytte til 3,3 millioner kroner. Han smiler godt av at det er anlagt en rundkjøring her oppe, midt i ingenmannsland.

- Det er vel for at storbyfolket som kjøper hytte her opp skal føle seg litt hjemme, sier Edgar.

Familien Gilbo bygger lite og koselig på 70 kvadrat, og satser på enkel hygge fremfor moderne komfort.

Shangri-la Lodge på fjellet?

Samtidig vurderer ordfører Eivind Brenna om London-paret Elin og Terje Nikolaysen skal få bygge drømmehytta Shangri-la Lodge på 229 kvadratmeter, langt større enn reglene tilsier.

- De med stor hytte bruker mer penger. Skal vi leve her oppe så må vi drive næringsvirksomhet. Da må vi prøve å tjene penger, da er det viktig at vi får folk med store hytter, sier ordfører Eivind Brenna.

Den unge, lokale snekkeren Karl Holden lever av å bygge hytter, men familien har selv en støl som nå er omringet av et hyttefelt.

- Du vandaliserer nesten området med så mye hyttebygging. Men det er arbeid en skal ha, så ja, da får vi nesten bare ha det så godt, sier han.

Les mer om de medvirkende og se video her.