Frp byråd Sylvi Listhaug. (Foto: TV 2)
Frp byråd Sylvi Listhaug. (Foto: TV 2)

Sykehjemsskandalen: – Jeg har ansvaret

Byråd Sylvi Listhaug innrømmet for første gang at hun har det politiske ansvaret for Oslo kommunes skandaleprosjekt i Spania.

Hun har hele tiden sloss mot å bli gjort til syndebukk for Oslo kommunes sykehjemsprosjekt i Altea i Spania.

Tar på seg ansvaret

Men på høringen i Oslo rådhus onsdag innrømmet byråd for eldre og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp), at det er hun som har det politiske ansvaret for skandalen.

– Jeg har ansvaret for at sykehjemmet ble bestilt, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Planen var at Oslo kommune skulle bygge et sykehjem i Altea i Spania som skulle ha stått ferdig i 2007. Men prosjektet kollapset, og nå prøver kommunen å finne ut hvordan dette kunne skje.

30 millioner kroner

Hittil har det blitt brukt 30 millioner kroner på advokater, konsulenter, reiser og selve tomtekjøpet. Men kommunen fikk aldri byggetillatelse.

Nå eier Oslo kommune en tomt i Spania som de i dag ikke vet hva de skal gjøre med.

– Det kritikkverdige er at byråden ikke har hatt styring på prosjektet, sier SVs Ivar Johansen.

KRITISKE: Ap-politiker og nesleder av finanskomiteen Trond Jensrud (t.v.) og bystyremedlem Ivar Johansen (SV) kritiserte byråden under høringen onsdag. (Foto: TV 2)
KRITISKE: Ap-politiker og nesleder av finanskomiteen Trond Jensrud (t.v.) og bystyremedlem Ivar Johansen (SV) kritiserte byråden under høringen onsdag. (Foto: TV 2)

Og Trond Jensrud i Arbeiderpartiet mener at Oslo kommune ikke har hatt peiling på hvordan byggeprosesser foregår i Spania.

– Millionene har rullet uten at man har stilt opplagte spørsmål ved framdrift og pengebruk. Kontroll og oppfølging av prosjektet har vært altfor dårlig, sier Jensrud.

– Burde aldri ha satt i gang prosjektet

Og Sylvi Listhaug innrømmer nå også at prosjektet aldri burde ha vært igangsatt.

– Sett i ettertid burde vi aldri ha kjøpt denne tomten, vi burde aldri ha satt i gang dette prosjektet, sier hun.

Men hun har ikke vurdert å trekke seg fra byrådet på grunn av denne saken.

– Så lenge jeg har tillit i partiet og så lenge jeg har et brennende engasjement for de eldre i Oslo står jeg på, sier Listhaug.