OMSTRIDT 24 ÅRING: Mohyeldeen Mohammad advarte mot et nytt 11.september på norsk jord og forsvarer at homofile blir drept.  (Foto: Arne Kristiansen)
OMSTRIDT 24 ÅRING: Mohyeldeen Mohammad advarte mot et nytt 11.september på norsk jord og forsvarer at homofile blir drept. (Foto: Arne Kristiansen)

PST fikk hemmelig rapport om Mohammads islamskole

Den norske ambassaden leverte en rapport om Det islamske universitetet i Medina i Saudi-Arabia.

Den norske ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabia sendte i fjor en hemmelig rapport til Utenriksdepartementet om islamskolen i Medina der flere nordmenn studerer.

Rapporten sendt til PST

Ifølge VG Nett var innholdet i rapporten av en slik karakter at UD sendte den videre til Politiets sikkerhetstjeneste.

– Det som skjedde var at denne rapporten ble mottatt av PSTs liaison i UD, som valgte å sende informasjonen videre til PST, opplyser kommunikasjonsrådgiver i UD, Bjørn Svenungsen, til tv2nyhetene.no.

Les også: Ville varslet PST om Mohammad var på flyet

Ifølge VG har 14 norske søkere fått studieplass ved universitetet i Medina i løpet av de fire siste opptakene. Det er ikke kjent hvor mange av disse som har takket ja til plassen, eller hvor mange nordmenn som studerer ved universitetet i dag.

Holder innholdet i rapporten hemmelig

PST bekrefter overfor VG at de har mottatt rapporten, men av innholdet er hemmeligstemplet og unntatt offentligheten av hensyn til Norges utenrikspolitiske interesser.

Studiestedet i Medina har blitt mye omtalt i mediene etter at det ble kjent at Mohyeldeen Mohammad er shariastudent ved universitetet.

Mohammad var hovedtaleren under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning, og vakte oppsikt da han advarte mot et 11. september-angrep på norsk jord. Senere skapte også hans uttalelser om at homofile fortjener å bli drept kraftige reaksjoner.

Les også: Mohammad forsvarer steiningen i Somalia i ny video