Injeksjon (Foto: NFKOM)
Injeksjon (Foto: NFKOM)

Fløytist fikk skulderskade etter oppussing

- Jeg var så glad i å pusse opp. Nettprat er nå over, les svarene nedenfor!

En av våre seere, Turid kommenterer innslaget på denne måten: -Dette var svært interessant og gir nytt håp for min mann som har slitt med STORE smerter i høyre skulder i mange år. Det er lenge siden han kunne løfte armen ut til siden og opp. Hvor kan vi finne lege/fysio som kan det samme som dere? Vi er bosatt på Nordstrand/Ekeberg i Oslo.

Frozen shoulder

-Hvis du går inn på nfkom.com så viil du finne en fylkesvis oversikt over leger og fysioterapeuter som har spesial kompetanse innen for dette området, svarer fastlege Stian Holmvik. -Her har vi gode resultater å vise til. «Frozen shoulder» eller frossen skulder, er en tilstand som vi behandler. En smertefull tilstand å undersøke, diagnostisere og behandle.

OMI - ortopedisk medisin ble redningen for fløytisten.

- Jeg var så glad i å pusse opp hjemme at jeg pådro meg skulderskade, forteller fløytist Torstein Hagen ved Symfoniorkesteret i Trondheim.

Nå får han behandling for en lei betennelse i skulderen.

Klinisk ortopedisk medisin er tema i Din helse, tirsdag 16. mars.

Samarbeid

To av de fremste ekspertene innen ortopedisk medisin, fysioterapeut Are Ingemann og fastlege Stian Holmvik kommer i studio sammen med den uheldige fløytisten.

De vil vise seerne hvor effektivt det er når fysioterapeut og lege samarbeider om å diagnostisere forskjellige muskel- og skjelettlidelser. Les mer om behandlingsmetoden her!

stretch-- (Foto: NFKOM)
stretch-- (Foto: NFKOM)

Diagnostikk

Klinisk ortopedisk medisin er basert på den engelske legen James Cyriax's banebrytende arbeide innen diagnostikk og behandling. Blant annet bygger dette på kunnskap om funksjonell- og topografisk anatomi.

Det kreves en nøyaktig og systematisk gjennomgåelse av pasientens sykdomshistorie og en klinisk undersøkelse.

Behandling

Etter en nøye undersøkelse vil lege og fysioterapeut ut fra diagnose foreslå en behandling for den skadde strukturen.

Her kommer det viktige samarbeidet mellom lege og fysioterapeut til kort! For visse lidelser reagerer best på legens tilnærming, mens andre lidelser har best effekt av fysioterapi. Noen behøver behandling fra begge.

Nettprat etter innslaget

Are Ingemann og Stian Holmvik vil vise hvordan fløytist og skulderskadde Torstein Hagen ble diagnostisert, undersøkt og hvilken behandling de i samarbeid fant ut var best.

De to ekspertene stiller til nettprat kl 0830, men allerede nå kan du skrive inn spørsmål i boksen nedenfor.