SKROT HANDLINGSREGELEN: Frp leder Siv Jensen beer regjeringen om å droppe handlingsregelen. Her under lederens innlegg på Frps strategikonferanse i Os i Hordaland. (Foto: Jan Kåre Gåsemyr / TV 2/)
SKROT HANDLINGSREGELEN: Frp leder Siv Jensen beer regjeringen om å droppe handlingsregelen. Her under lederens innlegg på Frps strategikonferanse i Os i Hordaland. (Foto: Jan Kåre Gåsemyr / TV 2/)

Siv Jensen langer ut mot handlingsregelen

Skrot hele handlingsregelen. Det er rådet Frp-leder Siv Jensen gir regjeringen foran budsjettdiskusjonene på Thorbjørnrud i helga.

Siv Jensen kommer i dag med flere råd til regjeringen foran helgens budsjettdrøftinger på Thorbjørnrud:

Krystallklart budskap

– Ikke se dere blind på handlingsregelen i iveren etter å spare penger. Husk at vi må investere hvis vi skal få nye arbeidsplasser, sier Frp-leder Siv Jensen.

Fremskrittspartiet er i helgen samlet til strategikonferanse i Os i Hordaland. Budskapet fra partilederen var krystallklart:

– Og så begynner de da å si, nei nå må vi kutte fordi vi må tilbake til banen for handlingsregelen. Hvorfor må vi det? Er det sånn at det på forhånd er definert at akkurat det nivået vi hadde før finanskrisen var det ideelle, og at vi må tilbake dit for at ikke norsk økonomi skal gå av hengslene?

– Generasjoner snytes for verdier

Jensen ber regjeringen nå prioritere investeringer – og ikke la handlingsregelen bestemme pengebruken:

– Jeg synes vi skal legge handlingsregelen på skrothaugen og heller begynne å ta inn over oss de alvorlige utfordringene vi har. Norge har vært forsømt hva gjelder vedlikehold gjennom mange, mange år. Hvis vi fortsetter på denne måten kommer dette landet til å råtne på rot mens vi bygger store fond i utlandet. Og det er jeg uenig i.

399216En skroting av handlingsregelen betyr ikke at fremtidige generasjoner snytes for verdier, mener Frp-lederen.

– Det er altså mulig å øke pengebruken slik at vi kan ruste opp og investere mer i vårt eget land, og samtidig spare i kroner og øre.

– Det er ikke seriøst rett og slett

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) mener Fremskrittspartiet er på ville veier i sin økonomisk politikk.

– Det er ikke seriøst rett og slett. Altså vi mener at vi nå fortsatt skal låne av våre barn. Gjøre slik at renta og kronekursen øker og slå ut industriarbeidsplasser. Det er ingen politikk for framtida, sier Johnsen til TV 2 Nyhetene.

– Nå har vi jo sett at områder som jernbane og vei trenger en sterk opprustning. Bør man ikke bruke oljefondet til å investere i dette?

– Jo da, det gjør vi i stort monn. Denne regjeringen har blant annet foreslått å øke rammene for Nasjonal Transportplan med 100 milliarder kroner.

For Sigbjørn Johnsen vil fortsatt knipe igjen sekken med oljepenger.

– En av de riktige tingene vi skal si ja til er å bruke noe mindre oljepenger nå slik at vi kan trygge konkurranseutsatt industri, sier Johnsen.

SE VIDEO:

399216