TO STYRINGEN: Kronprins Haakon tok over tømmene fra Lars Monsen og førte hundespannet under Finnmarksløpet. (Foto: TV 2/)
TO STYRINGEN: Kronprins Haakon tok over tømmene fra Lars Monsen og førte hundespannet under Finnmarksløpet. (Foto: TV 2/)

Kronprinsen tok styringen over hundespannet

Kronprins Haakon tok selv styringen på hundespannet etter å ha åpnet Finnmarksløpet lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ÅPNET LØPET: Kronprins Haakon åpnet det 30. Finnmarsløpet i Alta. Senere tok han selv kontrollen over hundespannet. (Foto: TV 2)
Først klippet han i gang det 30. Finnmarksløpet.

Så tok kronprins Haakon plassi sleden til Lars Monsen for å få seg en liten opplevelse av hva det 100 mil lange løpet egentlig dreier seg om.

– Det virker jo relativt tøft det. Det er vel særlig mangel på søvn da. At det er veldig mange timer som du har foran deg. Så det er psykisk relativt tungt vil jeg tro. Så det er jo en skikkelig utfordring, men det virker som om de synes det er moro å være med dem som er her, sier kronprinsen til TV 2 Nyhetene.

Villmannskjøring med rein

Sist kronprinsen var nordpå drev han villmannskjøring med rein på Finnmarksvidda. Kanskje ikke så rart at han i dag overlot til villmannen Monsen å ta styringen ut fra Alta. Men ute av syne

fikk han overta spannet.

– Ja jeg er jo som kjent veldig god til å kjøre rein. Så jeg hadde forhåpninger om at det kom til å gå bra i dag også. Men jeg tror det hjalp litt å ha Lars med. Han kunne fortelle bikkjene hvor de skulle så de ikke tok en sånn 90 graders sving til venstre, forteller Kronprins Haakon til TV 2 Nyhetene.

Imponert kronprins

Kronprinsen takket for seg etter få kilometer, Monsen fortsetter alene i det rekordstore feltet som forventes å avslutte det 100 mil lange sktremløpet torsdag.

Og tronarvingen var imponert over hva han fikk oppleve i Finnmark lørdag.

– Det er jo utrolig imponerende arrangement da. Finnmarksløpet med 400 frivillige og det kjempeapparatet som er satt i sving her, sier kronprinsen.