Leilighet på frogner   voldtekt Ungarske kvinner (Foto: TV 2)
Leilighet på frogner voldtekt Ungarske kvinner (Foto: TV 2)

Politiet jakter navngitte menn i voldtekssakene

Politiet jakter på to navngitte menn etter flere voldtekter i Oslo den siste uka.

Etter det TV 2 kjenner til har politiet navnet på mennene som de mistenker står bak de brutale voldtektene av tre prostituerte kvinner.

Oslo-politiet vil ikke kommentere TV 2s opplysninger, men bekrefter at de har sikret seg flere interessante spor etter gjerningsmennene.

– Ja, vi mener vi har opplysninger i saken som vil bringe oss videre, uten at jeg kan gå innpå hva dette er, sier lederen for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde til TV 2.

Se video i videovinduet øverst.

Trolig afrikansk utseende

Hanne Kristin Rohde - leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt (Foto: TV 2)
Hanne Kristin Rohde - leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt (Foto: TV 2)

Kvinnene har gitt et dårlig signalement av gjerningsmennene, som trolig har et afrikansk utseende.

De tre kvinnene skal i løpet av uken gjennomføre fotokonfrontasjoner, hvor de blant annet får se bilder av de to mennene politiet mistenker står bak overfallsvoldtektene.

I løpet av to dager ble tre prostituerte kvinner bundet, voldtatt og ranet i to leiligheter i hovedstaden. Natt til lørdag ble en 31 år gammel russisk kvinne overfalt i en leilighet i Sagveien 5 i Oslo. To dager senere, mandag ettermiddag, opplevde to ungarske kvinner det samme i en leilighet i Frognerveien 2. Politiet mener det er en sammenheng mellom de to sakene.

– Det er en åpenbar tilknytning slik politiet ser det nå, både med hensyn til hva som skjedde og hva som ble borttatt fra leilighetene, sier Rohde til TV 2.

– Jeg har stor tro på at vi sirkler inn gjerningspersonene, sier Rohde.

Tror det gjelder flere kvinner

Sagveien 5 (Foto: TV 2)
Sagveien 5 (Foto: TV 2)

Lederen for PRO-senteret tror ikke at en krig mellom halliker ligger bak voldtektene.

– Nei, at bakmenn skulle operere på denne måten, er å undervurdere de. De er mye mer buisness-like enn voldelige, sier Liv Jessen til TV 2.

Oslo-politiet tror flere kvinner har blitt utsatt for de brutale gjerningsmennene, og ber kvinnene om å ta kontakt.

– Vi har opplysninger i saken allerede som tilsier at flere kvinner har vært utsatt for tilsvarende grove, brutale overgrep. Vi vil på det sterkeste oppfordre disse kvinnene om å komme til politiet slik at vi får en helhetlig oversikt, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til TV 2.

– Disse sakene har topp prioritet ved sedelighetsavsnittet her ved Oslo politidistrikt. Ingen kvinner skal måtte tåle denne type overgrep, sier Rohde.