Nordlandsbanen sperret av nytt ras

Lokføreren fikk stanset toget før det kjørte inn i raset mellom Agle og Grong. Skinnegangen er ryddet, men togene innstilt på strekningen.

Nordlandsbanen er stengt mellom Agle og Grong i Nord-Trøndelag etter et ras onsdag kveld. Raset ble meldt like etter klokken 20. Dette er andre gang denne uken at Nordlandsbanen rammes av ras.

Fikk stanset toget

– Vi har fått melding om at det har gått et ras mellom Agle og Grong i Nord-Trøndelag. Meldingen gikk ut på at lokføreren meldte at han hadde stanset foran et ras med god margin, sier pressevakt i Jernbaneverket Harry Korslund til tv2nyhetene.no i 21-tiden.

Det er ikke meldt om skade på personer eller materiell.

Lokføreren på regiontoget som var på vei nordover fra Trondheim mot Bodø meldte umiddelbart fra om raset til togledelsen i Trondheim som sendte personell til rasstedet.

Nattoget innstilt

– Det er meldt om at det er jord, stein og snø som stenger sporet. Det er også meldt om at noe av massen under sporet er vasket vekk, sier Korslund.

I 21.30-tiden var fagfolk fra Jernbaneverket på stedet for å vurdere skadene og rydde skinnegangen.

Klokken 22 melder Jernbaneverket at sporet er ryddet, men av hensyn til sikkerheten vil nattoget mellom Trondheim og Mosjøen bli innstilt.

– De reisende som skal på denne strekningen i natt vil derfor bli transportert med buss, forteller pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket.

LES OGSÅ: Store forsinkelser på Bergensbanen

– Vi er litt på tå hev nå

Fra Nord-Trøndelag og nordover mot Nordland har vi forsterket beredskap ved sporet. Vi har tilsvarende problemer med is flere steder på Nordlandsbanen.

Jernbaneverket har økt beredskap flere steder på Nordlandsbanen på grunn av værmessige utfordringer.

– Vi har gul beredskap. Det vil si at vi flere steder har redusert hastighet for at det er utfordringer med is i underbygningen og tilførsel av nedbør. Vi er litt på tå hev nå, sier Korslund til tv2nyhetene.no.

Nordlandsbanen er fortsatt stengt mellom Trofors og Mosjøen etter et ras som tok med seg deler av skinnegangen mandag.

Fiber og signalkabler røk rett av etter at raset gikk over linjen. Det er fortsatt uklart når denne strekningen kan åpnes igjen.

Det er trolig væromslag og store nedbørsmengder som er årsaken til rasene.