Voldtektsdømt for nettporno

En 30 år gammel mann fikk ung jente til å lage sexfilmer.

Jenta fra Jæren var bare 14 år gammel da hun i 2007 kom i kontakt med den voksne mannen på nettet, skriver Stavanger Aftenblad.

La ut bilder

Det begynte med at jenta la ut bilder av seg selv på nettstedet Penest.no. Mannen fikk kontakt, og fikk henne til å sende bilder av seg selv i undertøy til ham. Men han ville ha mer, og truet med å legge bildene ut på skolens hjemmeside samt kontakte foreldrene hennes.

Ifølge dommen som ble avsagt i Romsdal tingrett tirsdag, følte jenta seg tvunget til å sende stadig mer utfordrende bilder og filmer av seg selv. Dette økte på, og av 76 filmer jenta sendte til mannen, kvalifiserer 17 til voldtektsbestemmelsene i straffeloven, selv om de to ikke møttes, mener retten.

Ifølge dommen truet mannen også jenta til å møte ham fire ganger. Ved disse møtene voldtok han henne 15–16 ganger ved hjelp av vold og trusler, fremgår det av dommen.

– Kynisk

Overgrepene blir beskrevet som svært grove. Jenta var under 16 år gammel ved samtlige tilfeller, og han er derfor også domfelt for seksuell omgang med mindreårige.

I dommen heter det at: «Det dreier seg om en langvarig og kynisk utnyttelse av en ung jente som 14 år gammel ble fanget i et nett hun ikke klarte å komme seg ut av.»

I dommen på seks og et halvt år er det også en voldtekt av en voksen kvinne på fest. I tillegg ble jenta tilkjent 350.000 kroner i oppreisningserstatning, godt over normen på 100.000 kroner som Høyesterett har satt for voldtekt.

30-åringen nektet straffskyld for voldtekt i retten. Han hevdet at den seksuelle omgangen var frivillig. (©NTB)