Nils Johan Semb (Foto: TV 2/)
Nils Johan Semb (Foto: TV 2/)

Semb mener det er viktig å ha en lang sesong

Toppfotballsjef Nils Johan Semb positiv til tidlige seriestart og sen sesongavslutning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sportstabloid på TV 2 Sport eller tv2sumo.no kl. 19.00.

Denne sesongen er starter Tippeligaen nok en gang rekordtidlig, og på lørdag er det Brann og Haugesund som sparker sesongen i gang.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener det er viktig med en lang sesong.

- Først og fremst er det viktig å ha en lang fotballsesong slik at du tilpasser deg den internasjonale terminlisten. Skal Norge konkurrere både på klubbnivå, i europacup og med landslaget må vi ha en lang sesong som ikke skiller seg så mye i forhold til resten av Europa. Det er vi faktisk i ferd med å få til, sier Semb.

Han påpeker at sesongen etter hvert også kan strekke seg over et lengre tidsrom.

- Når det gikk gjennom på tinget i helgen at det blir et kvalifiseringsfritt system, så betyr det egentlig i teorien at vi kan velge akkurat hvor lenge vi kan spille Tippeliga. Det betyr at vi i teorien kan spille helt opp mot jul, og vi kan også starte når vi vil, sier Semb.

- Det som blir spennende er å se hva klubbene bestemmer seg for i den andre enden. Hvor langt inn skal vi spille? Ut november, eller godt i desember for å tilpasse seg eurpacupen. Der ligger det en kjempemulighet til å forlenge sesongen, påpeker Semb.

Vålerenga-trener Martin Andresen mener imidlertid at det ikke er noe poeng i å strekke sesongen med det antallet kamper som spilles nå.

- For min vil jeg si at vi kan forlenge sesongen hvis det blir flere kamper, for det er ikke noen vits i å dra det ut. I fjor var det ikke mer enn én eller to ganger hvor vi spilte tre kamper kamper i uken, sier Andresen.

Se hele debatten Sportstabloid på TV 2 Sport eller tv2sumo.no kl. 19.00.