I AVHØR TIRSDAG: Anne Cecilie Hopstock. (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
I AVHØR TIRSDAG: Anne Cecilie Hopstock. (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

Sendte smileys til Skah etter at barna var ført ut

– Det var nok barnslig av meg, sier Anne Cecilie Hopstock.

Tirsdag ble Anne Cecilie Hopstock avhørt av marokkanske myndigheter i Oslo tingrett.

Avhørt av marokkanske myndigheter

Hun krevde selv et rettslig forhør istedenfor politiavhør. Hopstock sier via sin advokat at hun ønsker åpenhet og offentlighet rundt skilsmissesaken med OL-vinner Khalid Skah.

I avhørene tirsdag måtte Hopstock svare på elleve spørsmål fra marokkanske myndigheter. Blant annet spurte de om hun hadde en kommentar til SMS-beskjeden hun sendte sin eksmann etter at barna var ført ut av landet.

– Hva er din kommentar til SMS-en som ble sendt til Khalid Skah?

– Avreagering

– Ja, jeg sendte en bunke smileys. Barnslig, ja, men med tanke på hvordan jeg hadde hatt det de siste årene der jeg var redd jeg aldri ville se barna mine igjen, var det en avreagering der og da, svarte Hopstock på spørsmålet.

I forhøret gjentok hun forklaringene om et ekteskap preget av vold og mishandling. Blant annet skal Khalid Skah ha løpt etter henne ut på gaten med skytevåpen. Hun fortalte at Skah skal ha prøvd å drepe henne to ganger.

– Han prøvde å ta livet av meg to ganger. Begge gangene var i bilen, og den ene gangen var barna med i bilen, sa Hopstock.

Fant nøkkel til leilighet

Hun forklarte også hvordan barna kom seg ut av landet. Datteren skal ha fått tak i en nøkkel til leiligheten til Skahs nye kone, hvor de skal ha blitt holdt innesperret. Sammen med broren låste hun seg ut og fant veien opp på taket. Herfra kom de seg ut på gaten og tok drosje ned til sentrum av byen Rabat.

Barna skal ha lånt telefonen til en vilt fremmed og ringt sin mor, som igjen tok kontakt med politiattacheen i Marokko. Han kjørte fra Marakesh til Rabat og hentet barna.

Ambassadøren avbrøt ferien

Men for at barna skulle innlosjeres i ambassadeboligen måtte ambassadør Bjørn Olav Blokhus selv komme og låse dem inn. Han skal ha avbrutt ferien sin i Paris og reist til Marokko for å bistå Skahs barn.

Mens de ventet på ambassadøren kjørte barna rundt i bil sammen med politiattacheen i fem timer. Ti timer etter at Skah-barna hadde tatt seg ut av leiligheten ble de låst inn i ambassaderesidensen av ambassadør Bjørn Olav Blokhus.

Blokhus er senere blitt omplassert til Norges ambassade i Shanghai.

Anne Cecilie Hopstock fortalte om flukten da hun var gjest i Tabloid på TV 2 i januar:

374341