De to savnede funnet i god behold i Dividalen i Troms

De savnede personene skal befinne seg på en hytte. Leteaksjonen avblåst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding fra Fjelltjenestens redningsmannskap som var ute på leting, om at de to personene var kommet til rette og befant seg på den antatte hytten. Begge var i god behold, heter det i politiloggen til Troms politidistrikt.

Kamerat dro ut på leting

Kvinnen i 50-årene ble meldt savnet mandag, etter at hun søndag kveld gikk på ski inn til hytta ved Devdis i Dividalen. Hun gikk alene og hadde med seg hunden sin. Da hun ikke dukket opp til forventet tid mandag formiddag, ble hun meldt savnet.

En kamerat av kvinnen dro på eget initiativ ut med skuter for å lete etter henne, og begge var på et tidspunkt savnet.

– Kvinnen er fjellvant og forhåpentligvis har hun holdt seg i hytta på grunn av det dårlige været, opplyste Trond Amundsen, operasjonsleder ved Troms politidistrikt til tv2nyhetene.no mandag kveld.

– En kamerat har på eget initiativ dratt opp med skuter for å lete etter henne, og han har ikke kommet tilbake enda. Mest sannsynlig er begge to i hytta.

Leteaksjon

Politiet fikk meldingen like før klokken 15 mandag og to skuterpatruljer fra Fjelltjenesten er på vei for å lete etter de to personene.

Fjelltjenesten skal ha startet letingen fra en kraftstasjon i Dividalen og ville brukt vel en time før de når frem til kvinnens hytte.

Dårlig vær

I følge politiet var det kraftig vind og mye nedbør i området.

Det er ikke mobildekning i området og mannskapet fra Fjelltjenesten hadde med seg satellittelefon.

Redningsmannskapet hadde god kjennskap til området og skal være fjellvant.