DØDE AV VAKSINEN: I Sverige har H1N1 vaksinen ført til det første dødsfallet, bekrefter en talsmann for det svenske Legemiddelverket.  (Foto: Michael Buholzer)
DØDE AV VAKSINEN: I Sverige har H1N1 vaksinen ført til det første dødsfallet, bekrefter en talsmann for det svenske Legemiddelverket. (Foto: Michael Buholzer)

Norge beholder 2,5 millioner vaksinedoser

Sparer svineinfluensavaksiner med tanke på senere bruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene anbefaler fortsatt allmenn vaksinasjon mot influensaen. Dette er i tråd med anbefalingen fra Det europeiske smittevernbyrået (ECDC).

Byrået ber medlemslandene fortsette å tilby vaksine til de samme gruppene som hittil er anbefalt å ta vaksinen. ECDC mener pandemien vil fortsette gjennom 2010 og at den kan blusse opp igjen til neste influensasesong.

29 døde

I Norge er 29 personer døde etter svineinfluensaen, mens 174 har vært innlagt på intensivavdeling. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skal samordne en bred gjennomgang av håndteringen av pandemien.

Overvåker gravide

I tillegg er 7 millioner kroner satt av til å overvåke kvinner som var gravide under pandemien og deres barn.

– Hensikten er å finne ut hvorfor gravide ble spesielt syke av pandemiviruset og hvilke konsekvenser dette kan ha medført for barnet, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i en pressemelding.

Kan gi bort vaksiner

Norge har inngått avtale med vaksineprodusenten GSK om å avbestille 2,82 millioner vaksinedoser.

Strøm-Erichsen sier det kan bli aktuelt å gi bort flere vaksiner. Dette skal vurderes innen høsten. (©NTB)