Hver sjette arbeidstaker drikker risikabelt mye viser en undersøkelse fra 2008. (Foto: Colorbox)
Hver sjette arbeidstaker drikker risikabelt mye viser en undersøkelse fra 2008. (Foto: Colorbox)

Nå slipper du pinlige bilder på internett

Finnes det bilder av deg på internett som du helst vil få slettet? Nå er det mulig. Les hvordan her.

Stadig flere benytter seg av nettet til å dele informasjon. Både om seg selv og andre. Datatilsynet lanserer i dag nettstedet www.slettmeg.no som skal hjelpe deg ut av knipa dersom du oppdager uheldige festbilder, falske profiler eller annen uønsket informasjon om deg på nett.

- I aldersgruppen 15 til 75 år er hele 66 % medlemmer av ett eller flere nettsamfunn, og tallet øker. Derfor ser vi behovet for et nettsted som kan hjelpe når slike problemer oppstår sier rådgiver i Datatilsynet, Lars-Henrik Paarup Michelsen til TV 2 hjelper deg.

Les også: Fant ikke kone - ville ha erstatning

Les også: Dusjkabinettet eksploderte over Julia (12)

Se også: Buss1 kalte Cathrine nevrotisk og vettskremt

Gratis tjeneste

Den gratis tjenesten de lanserer er trolig den eneste i sitt slag på verdensbasis. Og det er ikke sikkert det er de aller yngste som har mest bruk for siden.

Datatilsynet har til stadighet fått henvendelser fra fortvilte nettbrukere som opplever å få personvernet sitt krenket på nettet. Og det har for det meste vært voksne nettbrukere som har tatt kontakt. Og få har visst hvordan de skulle gå fram for å få fjernet informasjonen det var snakk om.

- Fram til nå har vi måttet avvise de fleste som har kontaktet oss angående slike problemer, fordi det har falt utenfor vårt virkeområde. Men vi har sett behovet for å yte hjelp, og tror dette blir en tjeneste som vil være nyttig for mange forteller Michelsen.

Prøveprosjekt

Nettsiden slettmeg.no er i første omgang et toårig prøveprosjekt som skal ta seg av henvendelser fra publikum på e-post, telefon eller ved hjelp av chat. Den skal gi råd og veiledning om hvordan du skal kunne få fjernet uønsket informasjon om deg samtidig som den også kan gi deg tips om hvordan du som nettbruker kan gjøre privat informasjon om deg mindre tilgjengelig for uvedkommende.

- Personvern handler i grunnen om å ha kontroll på den informasjonen som finnes om deg. Og det er flere måter man kan miste denne kontrollen.

Nettsamfunn kan endre layout og persoverninstillinger om deg uten at du vet det. Og det er ikke like enkelt for alle å holde seg informert. Det håper vi også vi kan hjelpe med, sier Michelsen

Slik kan du få slettet opplysninger på internett

Les mer om gode nettvettråd her.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl 20.30.