Den iranske presidenten hevder angrepene mot World Trade Center i 2001 var en løgn for å rettferdiggjøre kampen mot terror.
Den iranske presidenten hevder angrepene mot World Trade Center i 2001 var en løgn for å rettferdiggjøre kampen mot terror.

Kaller 11. september-angrepet en stor løgn

Irans president mener angrepene mot World Trade Center var en løgn for å gå til krig mot terrorisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Irans president bruker ordet løgn om 11. september-angrepet mot USA. Mahmoud Ahmadinejad mener denne løgnen ble brukt til å rettferdiggjøre krigen mot terrorisme.

– En stor løgn

Ahmadinejad kalte lørdag ødeleggelsen av tvillingtårnene i New York 11. september 2001 for et «komplisert etterretningsscenario og - spill».

–11. september-hendelsen var en stor løgn og et påskudd for krigen mot terror og en opptakt til å invadere Afghanistan, sa han ifølge nyhetsbyrået IRNA.

– Vesten vil dominere Midtøsten

Nesten 3000 personer mistet livet i terrorangrepet mot flere mål i USA i 2001. I januar kalte Ahmadinejad angrepene «mistenkelige» og anklaget Vesten for å forsøke å dominere Midtøsten.

Forholdet mellom USA og Iran er anstrengt, og amerikanske myndigheter går inn for strengere sanksjoner mot Iran som følge av det iranske atomprogrammet. (©NTB)

Se New York politiets egne bilder fra terrorangrepet: