Siktet for bildrapet: – Erkjenner straffskyld for bildrap

– Dette er tragisk, jeg har ikke ord for å forklare det som har skjedd, sa den siktede 27-åringen i fredagens fengslingsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til torsdag omkom politiførstebetjent Børge Ivarsen (48) etter at han ble meid ned av en 27-åring på flukt fra politiet.

Fredag ettermiddag ble 27-åringen varetektsfengslet i tre uker.

Mannen erkjente straffskyld for uaktsomt bildrap.

– Dette er tragisk, jeg har ikke ord for å forklare det. Jeg er redd for hva jeg kan finne på med meg selv, sa 27-åringen i retten.

Mannen innrømmer å ha kjørt i 200 km i timen i forkant av ulykken.

Drakk alkohol

I en samtale med sin forsvarer skal 27-åringen ha innrømmet at han hadde drukket en god del alkohol før den ville bilferden igjennom Agder natt til i torsdag.

– Han erkjenner å ha drukket alkohol, men sier at han bare husker glimtvis det som skjedde, sier advokat Thor Backe-Wiig som er mannens forsvarer til TV 2.

Forsvareren hadde en telefonsamtale med sin klient torsdag ettermiddag.

– Han er preget av sjokk og vantro og er dypt fortvilet, sier Backe-Wiig.

Uteble fra soning

VG skriver fredag at 27-åringen nylig uteble fra åpen soning på et evangeliesenter i Moss. Deretter ble han natt til mandag pågrepet av politiet i Drammen.

Tirsdag formiddag ble han sluppet løs.

Da politiet i Drammen løslot den 27 år gamle mannen tirsdag, visste de ikke at han var på rømmen fra åpen soning i Moss. Torsdag kjørte han i hjel politimannen Børge Ivarsen (48).

Mannen sonet en dom for to grove ran, samt en rekke andre vinnings- og narkotikaforbrytelser. Pågripelsen i Drammen natt til mandag skjedde etter en biljakt. Han kjørte i en stjålet bil og stoppet ikke for politiet før han kjørte utfor veien