PÅKJØRT: Politimannen, Børge Ivarsen, ble drept da han forsøkte å legge ut en spikermatte i forbindelse med en biljakt. (Foto: TV 2/Privat)
PÅKJØRT: Politimannen, Børge Ivarsen, ble drept da han forsøkte å legge ut en spikermatte i forbindelse med en biljakt. (Foto: TV 2/Privat)

Siktet for å ha drept politimann: – Ja, jeg hadde drukket

Siktet 27-åring erkjenner å ha drukket alkohol før den ville bilferden der han skal ha kjørt ned og drept politimannen Børge Ivarsen.

Fredag ettermiddag blir 27-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Aust Agder tingrett i Arendal og politiet vil begjære fire ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud.

Innrømmer å ha drukket alkohol

I en samtale med sin forsvarer skal 27-åringen ha innrømmet at han hadde drukket en god del alkohol før den ville bilferden igjennom Agder natt til i torsdag.

– Han erkjenner å ha drukket alkohol, men sier at han bare husker glimtvis det som skjedde, sier advokat Thor Backe-Wiig som er mannens forsvarer til TV 2.

Forsvareren hadde en telefonsamtale med sin klient torsdag ettermiddag.

– Han er preget av sjokk og vantro og er dykt fortvilet, sier Backe-Wiig.

Les også: Visste ikke at bildrapssiktet 27-åring var på rømmen

Kjenning av politiet

Den drapssiktede 27-åringen er en kjenning av politiet og har allerede åtte dommer på seg fra tidligere.

Han skal ha slitt med både narkotika og alkohol i mange år og skal også ha forsøkt å ta sitt eget liv ved et par anledninger.

Les også: Bildrapet i Aust-Agder: – Min tøffeste dag som politi

DREPT: Børge Ivarsen døde etter å ha blitt meid ned natt til torsdag 4. mars 2010.   (Foto: Politiet)
DREPT: Børge Ivarsen døde etter å ha blitt meid ned natt til torsdag 4. mars 2010. (Foto: Politiet)

– Han er sviktet av helsevesenet og er en gutt som hele livet har skreket etter hjelp uten å få det, sier forsvarer Thor Backe-Wiig til TV 2.

Den siktede 27-åringen var i natt innlagt ved psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Kona jobbet i politiet

Politiførstebetjent Børge Ivarsen (48) etterlater seg kone og tre barn. Hans kone var også ansatt i Agder politidistrikt som politibetjent, skriver politiet i en pressemelding fredag.

For ti år siden ble Ivarsens ektefelle knivstukket og alvorlig skadet i tjenesten, og ifølge politiet har familien hatt problemer med å komme over denne hendelsen. Pårørende og involverte kolleger får nå støtte av kriseteam.