Bakfra (Foto: Marthin Monsen)
Bakfra (Foto: Marthin Monsen)

Du kan kjøpe "Tilbake til fremtiden"-bilen

Guttedrømmen er til salgs i Stavanger - for 280 000 kroner.

- Helt siden jeg så ”Tilbake til Framtiden” har dette vært den store bildrømmen, forteller Marthin Monsen fra Stavanger når Broom ringer få å høre litt mer om den uvanlige bilen han nå selger.

- Kun 9000 ble produsert, og bare ca 6500 av disse finnes fortsatt. En uvanlig sak, altså. Det mest iøyenfallende med bilen er de ulakkerte karosseriplatene av rustfritt stål, og selvfølgelig måkevingedørene. I tillegg er bilen veldig lav, bare litt over meteren, forteller Monsen videre.

Ny i Norge

- Vet du hvor mange slike det finnes i Norge?

- Nei ikke helt sikkert, men det antas at det er 7 - 8 stykker. Men jeg tror min er den eneste som er solgt ny i Norge. Og det er litt morsomt med de gamle BL-skiltene, fra Bærum. Det gir bilen litt ekstra sjel.

Annonse
Annonse

For å se hele annonsen, klikk her:

- Det hadde seg nemlig slik at det var et norsk firma – husker ikke hvilket i farten - som lagde bensintankene til bilene. Og alle underleverandører fikk en slags førsterett på kjøp. Så slik kom den til Norge. Min bil har produksjonsnummer 58, og er derfor en ganske tidlig utgave, men den ble ikke registrert før i 1983. Da jeg kjøpte den, hadde den stått uregistrert i ti år.

Påkostet

- Har guttedrømmen svart til forventningene?

- Ja, Absolutt. Og ironisk nok har bilen aldri vært bedre enn nå som jeg skal selge den. Jeg har påkostet den ikke bare mye, men veldig mye. Og jeg kan uten å hovere si at dette er et kjempefint eksemplar. Både svært pen og se på og i god stand. Skal love den vekker oppmerksomhet når du er ute og kjører. Du bør faktisk ha litt god tid – for alle skal slå av en prat!

Interiør (Foto: Marthin Monsen)
Interiør (Foto: Marthin Monsen)

Vurderer turbo

- Hvordan er den å kjøre da?

- Veldig, veldig fin. Denne bilen har manuelt gir. Man skulle jo tro at en bil som hovedsakelig er produsert for USA har automatgir, man fakta er at omtrent halvparten har manuelt gir. Min bil har også sort skinninteriør, noe som den kler veldig godt. De fleste hadde lystgrått. Understellet er til stor del basert på Lotus Esprit, så det sier vel det meste om kjøreegenskapene?

Helt ny sportsbil? Les test av Mazda MX5 her:

- Om man skal trekke fram noe negativt, så er det motoren. Ikke det at det er noe feil eller at den – tross sitt litt tvilsomme rykte – er i dårlig stand, snarere tvert i mot. Men bilen har potensiale til å takle langt mer enn 170 hestekreftene som er originalt. Så hvis jeg ikke får solgt den, så kommer det kanskje en turbomaskin under motorlokket.

Familiebil = Porsche 911...

- Men hvorfor selger du?

- Den vanlige regla det, vet du. Familie og barn. Så jeg har allerede kjøpt en litt mer praktisk familiebil.

- Å ja. Så nå står det en Toyota Avensis, eller Ford S-Max på gårdsplassen?

- Æææhh...Nei. En Porsche 911 Targa. Den har i alle fall et slags baksete... Avslutter bilentusiasten, som tydeligvis har bestemt seg for at familie og sportsbil lar seg kombinere.

Lancer Evolution som familiebil - les mer her


Forfra (Foto: Marthin Monsen)
Forfra (Foto: Marthin Monsen)